Brněnští volejbalisté udolali Zlín a slaví druhou letošní výhru

Brno – Sedm zápasů čekali brněnští volejbalisté na další extraligovou výhru. V pondělním zápase se konečně dočkali. Zlín doma porazili 3:1 a v tabulce už tak poskočili na deváté místo.

Domácí vstoupili do zápasu s favoritem bez respektu. Na blocích se jim dařilo mnohem lépe než Zlínu, který v této dovednosti dominuje letošním extraligovým statistikám. I proto Brňané získali úvodní dva sety. Výhra 25:17 ve třetím setu vrátila Zlín do utkání, Brno už ale šanci na překvapivé vítězství nepustilo a zejména zásluhou vynikajícího Fořta, který si v zápase připsal třiadvacet bodů, se po závěrečném setu 25:17 radovalo z výhry 3:1. „Jsem šťastný, že jsme konečně vyhráli, předchozí zápasy nám totiž vůbec nevyšly,“ byl spokojený brněnský trenér Zdeno Hauer.

Zlín prohrou promarnil šanci posunout se v tabulce na páté místo, kde tak stále zůstává Ústí nad Labem. „Náš výkon byl špatný, chybělo nám skoro všechno a vyhrát jsme si nezasloužili,“ nehledal výmluvy trenér hostů Roman Macek. 

V brněnském derby opět zvítězila zkušenost

Podruhé v krátké době se proti sobě postavily dva brněnské týmy nejvyšší ženské volejbalové soutěže. Brněnské juniorky startující v nejvyšší soutěži pod hlavičkou Sportovního gymnázia ale stejně jako v prvním letošním měření nedokázaly se zkušenějšími soupeřkami držet krok. První set prohrály jen o sedm bodů. Potom, v loňské sezóně bronzové, Královopolanky zabraly a po setech 25:11 a 25:11 hladce svoji farmu porazily.  

Trenéři a Tereza Tobiášová hodnotí zápas (zdroj: ČT24)