Házenkářské mistryně v evropském poháru končí

Veselí nad Moravou – Až nečekaně dlouho nakonec trvala jízda Veselských panenek házenkářskou Evropou. V Lize mistryň dokázaly projít až do druhého předkola. V následném Poháru vítězek evropských pohárů zvládly druhé kolo a postup jim vzala až krutá porážka na hřišti polského mistra Zaglebie Lubin. Dnešní vydřená jednobranková výhra v odvetě tak na postup nestačila.

O tom, že Veselí se musí s představou setrvání v evropském poháru pomalu loučit, rozhodl už první zápas v Polsku. Na půdě čtrnáctinásobných mistryň selhaly panenky hlavně střelecky a domů si odvezly prohru o jedenáct branek.

V odvetě byl stav dlouho vyrovnaný a ve 22. minutě české mistryně dokonce vedly 10:9. Trenér Lubinu si potom vzal oddechový čas a jeho svěřenkyně do poločasu otočily na 11:14.

Rozhovor o cestě evropskými poháry i interligou (zdroj: ČT24)

Začátek druhého poločasu nasvědčoval tomu, že Lubin bude už jen pohodlně navyšovat svůj náskok. Veselí se ale v závěrečné čtvrthodině zvedlo k náporu. Odvážnými průniky dělala polské obraně problémy zejména zkušená Jarmila Kočí. Minutu před koncem vyrovnala mladičká Rajnohová na 24:24. Trenér Veselí Peter Sabadka si poté vzal oddechový čas. Nacvičená akce panenkám vyšla a Jarmila Kočí závěrečným gólem urvala cennou výhru 25:24. „Nastupovaly jsme s tím, že jim postup nedáme zadarmo a že se pokusíme uhrát co nejlepší výsledek. I díky skvělým fanouškům se nám to povedlo. Pokud nás nepostihne únava, měly bychom zkušenosti z těžkých pohárových zápasů zúročit nyní v domácí soutěži,“ popsala Kočí.  

  • Podpořit Veselí přišlo do ochozů čtyři sta diváků zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/31/3029/302840.jpg
  • Veselí i přes výhru v evropských pohárech končí zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/31/3029/302838.jpg
  • Proti Lubinu se střelecky dařilo Jarmile Kočí zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/31/3029/302835.jpg

Chuť ze smolného vyřazení si budou moci hráčky Veselí spravit už ve středu na půdě posledního týmu interligy ze Sence. „Holky ukázaly velkou touho po vítězství. Většinu zápasu sice prohrávaly, ale díky obrovské snaze a houževnatosti předvedly famózní závěr. Jsem rád, že jsme sympatickým výkonem ukončili dobré vystoupení v evropských pohárech. Nyní se už můžeme soustředit jen na interligu,“ shrnul trenér Peter Sabadka.

Panenky ve společné česko-slovenské soutěži zatím neztratily ani bod a v zápase se západoslovenským outsiderem mohou vítěznou ligovou sérii protáhnout už na osm zápasů.

Britterm Veselí nad Moravou - Zaglebie Lubin 25:24 (11:14)

První zápas 18:29, postupuje Lubin.

Sestavy:

Britterm Veselí: Černá, Zvoničová, Benediková - Rajnohová, Kratochvílová, Jagošová, Drotárová, Jandásková, Vinklárková, Viniatynská, Tomečková, Chmelařová, Fleková, Kočí, Súkenníková, Nevařilová.

Zaglebie Lubin: Svirko - Zaleczna, Ziolkowska, Piekarz, Cieplowska, Palgan, Semeniuk-Olchawa, Obrusiewicz, Jelic, Orzeszka, Bader, Jochymek, Pielesz, Byzdra, Maliczkiewicz

Nejvíce branek: Kočí 7, Fleková 4, Rajnohová, Chmelařová a Súkenníková po 3; Obrusiewiczová 7, Byzdrová 5, Semeňjuková-Olchawská 4.

Rozhodčí: Pechová, Vagvölgyiová (obě Maďarsko). Sedmimetrové hody: 2/1 - 2/2. Vyloučení: 3:3. Diváci: 400.