Sama doma v zajetí rekordů

Páteční vysílání pořadu Sama doma míří do knihy rekordů. Hodinu a půl bude dění ve studiu snímat pouze jedna kamera umístěná na speciálním jeřábu. Režisérovi tak odpadne jeden důležitý pokyn - která z kamer má v danou chvíli zabírat dění ve studiu. O to náročnější bude vysílání pro kameramana, kterému nesmí uniknout žádný podstatný detail.

Celé studio bude nutné přizpůsobit podmínkám natáčení na jednu kameru. Proto se musí upravit scéna. Uprotřed ní bude plazmová televize, ze které bude kameraman snímat upoutávky a předěly pořadu. „Celé vysílání jsme pojali rekordně,“ vysvětluje dramaturgyně Petra Špičková nejen způsob natáčení, ale i výběr hostů do pátečního pořadu.

Tím hlavním bude Věra Čáslavská, která je držitelkou rekordu nejvíce získaných individuálních zlatých medailí v gymnastice. Světoznámou sportovkyni doplní spisovatelka Lucie Seifertová, autorka největší a nejobsáhlejší knihy Dějiny udatného českého národa.

Někteří z hostů si z vysílání možná odnesou i svoji vlastní karikaturu. Dalším z hostů totiž bude nejrychlejší karikaturista na světě Lubomír Vaněk, který bude mít za úkol nakreslit ve studiu karikaturu co nejvíce lidí.

Oblast vaření tentokrát zastoupí známý gourmet Pavel Maurer, organizátor největšího gurmánského festivalu.

Nad samotným televizním přenosem bude bdít komisař Agentury Dobrý den, který by měl potvrdit, že pořad se podaří odvysílat jen za pomoci jedné kamery. Pořad Sama doma z Brna začíná tento pátek ve 12:30 na ČT1.