Princ ze Sněžného draka Petr Lněnička: Bavilo mě hrát „jájínka“

Roli prince Jana v nové pohádce Sněžný drak brněnského studia České televize vzal herec Petr Lněnička opravdu svědomitě. Přihlásil se kvůli ní na kurzy šermu a jízdy na koni. Ke své smůle ale krátce před začátkem natáčení z koně spadl. Většinu scén odehrál se zlomenou rukou zpevněnou devíti dráty. I tak na natáčení moc rád vzpomíná. „Bavilo mě dělat, jak se člověk sám o sebe bojí. Hrát takového jájínka,“ svěřil se herec.

Petr Lněnička o roli prince v pohádce Sněžný drak (zdroj: ČT24)

Princ na poslední chvíli - tak Petr Lněnička pro sebe pojmenoval roli v pohádce Sněžný drak. Myslel totiž, že televizní pohádkový princ ho už po třicítce mine. „Prince v divadle jsem už ale hrál,“ zdůraznil herec, kterého už třináctým rokem zaměstnává hlavně angažmá v pražském Divadle v Celetné. „Momentálně hraju Celestýna ve hře pro děti Mikolášovy patálie. Z těch vážnějších věcí jsem měl moc rád roli Sergeje Jesenina nebo třeba Hamleta,“ dodal.

Premiéru pohádky Sněžný drak diváci uvidí ve středu 25. prosince 2013, tedy na První svátek Vánoční večer na programu ČT1. Sněžného draka natočil režisér Eugen Sokolovský ml.