Štáb Znamení koně natáčel na brněnské „veterině“

I nad Slunečnou horou se někdy stáhnou mraky. Klára Horová (Tereza Voříšková) musela vzít koně Blue Mystery na Veterinární a farmaceutickou univerzitu v Brně. Navzdory smutnému tématu byla na natáčení legrace, hlavně když se režisér Milan Cieslar rozhodl scény na ulici před veterinou točit za plného provozu.

„Pro mě je to bolestné, protože my jsme teď po hodně dlouhé době přišli o pejska,“ mluví o scénách u veterináře posmutněle Tereza. Přesto nebo možná právě proto si natáčení druhé řady Znamení koně parádně užívá: „Těšila jsem se na ty koně, psy i na lidi.“ I když si jako Klára na konci první série vzala Davida Horu (Richard Krajčo), ve dvojce se s ním paradoxně na natáčení příliš často nepotká: „Nechal mě samotnou na statku, zvládám tam všechno včetně kojení dětí a jeho rodiny,“ stěžuje si. I když se jí po Richardu Krajčovi jako kolegovi stýská, pochvaluje si nové herecké posily týmu: „Mě se asi nejvíce týká Honza Zadražil, který hraje Adama Mlynáře.“

Tereza Voříšková (zdroj: ČT24)

„Adam si kupuje koně, protože ho jenom baví, možná na ně sází. Má je ustájené na Slunečné hoře u Kláry a ta Klára se mu asi líbí, takže to zkouší, tak jak je zvyklý u žen ze svého okolí, což samozřejmě nefunguje,“ popisuje svou roli Jan Zadražil, který si ani nevšiml, že jej u natáčení scén před fakultou za plného provozu několikrát málem srazilo auto: „Myslím, že to pak funguje lépe, je to určitě reálnější. Je to standardní stresík, vždycky se všechno dělá rychle a že mě málem zajelo auto jsem si ani nevšiml,“ směje se.

Jan Zadražil (zdroj: ČT24)

Úplně z jiných důvodů než je přebíhání přes rušnou silnici musí být pořád ve střehu stájmistr a vedoucí výcviku herců a koní Vladimír Vopravil. „U scén s koňmi poslouchám a snažím se pomoci, upozorňuji na všechno, co může být řečeno špatně,“ vysvětluje a dodává, že na place musí být pořád, protože u scénáře rozhodně neplatí, co je psáno, to je dáno. „Ale teď, když se pohybujeme na půdě veterinární ordinace, doktorům se do toho neodvažuji mluvit, to ne,“ usmívá se při popisování svých odborných hranic.

Vladimír Vopravil (zdroj: ČT24)