Začalo natáčení druhé série Znamení koně

Ráno se na Zlínsku začala natáčet druhá řada „moravského westernu“ o koních a lidech. Už první fotografie naznačují typicky podzimní počasí, kdy slunce střídá mlhu. Podle tvůrců se právě začátek natáčení na podzim v první sérii skvěle osvědčil.

„Druhou sezónu seriálu točíme z velké části venku, tedy v exteriérech. S nadsázkou říkáme, že hlavními hrdiny zde nejsou lidé, ale zvířata. Z pohledu výroby je to sice náročné, ale už u první série nám diváci dali jasně najevo, že přesně po tomto typu seriálové tvorby je u nás hlad,“ vysvětluje kreativní producent David Ziegelbauer. I v první natáčecí den v Bílavsku se proto koně a stáje určitě dostanou ke slovu.

Stejně jako první sérii i dvojku vzal na svá bedra režisér Milan Cieslar. „Nervózní atmosféra je první natáčecí den skoro vždy, ale štáb a tvůrci jsou již sehraní z první řady, takže neočekáváme větší problémy,“ optimisticky předpokládá výkonná producentka Darina Levová, která taky vysvětluje, jakým způsobem se na natáčení podílí brněnské studio České televize: „Dodává do štábu asistenta kamery, asistenta zvuku, osvětlovače, ze zařízení dvě kamery, část osvětlovacího parku a jeden nový mikrobus pro štáb.“ Z Brna pak pocházejí taky mnohé rekvizity a kostýmy, které budou nosit nejen hlavní hrdinové Klára Horová (Tereza Voříšková) a David Hora (Richard Krajčo). Nové postavy v rodinném seriálu ztvární Jan Zadražil, Ondřej Vetchý, Miroslav Donutil a jeho syn Martin.

Kromě Bílavska štáb čeká třeba natáčení v Napajedlích, Drdolu, Luhačovicích, Hošticích, ale taky ve zlínských ateliérech a na místě koním zaslíbeném – v Pardubicích. Seriál se bude natáčet ještě v průběhu zimy a na jaře roku 2014.

Vydáno pod