V noci padla poslední klapka filmu Sebemilenec

Z rozpálené přehrady se štáb v čele s Filipem Renčem přesunul do Moravského krasu. V lesích nedaleko Hostěnic u Brna kromě nesnesitelných veder trápily filmaře extrémně agresivní vosy. Na kvalitu nového filmu Sebemilenec, jehož poslední klapka padla ze čtvrtka na pátek v noci to snad nebude mít vliv.

Stejně jako na lodi i uprostřed lesa, na místě vzdáleném 5 kilometrů od hlavní silnice, se točila jedna z klíčových scén. „Je to vyvrcholení celého filmu. Děláme to nakonec. Jsem rád, protože já hrozně rád točím chronologicky,“ popsal plány posledního nočního natáčení – nočky – režisér Filip Renč. „Já nočky rád nemám, pro mě to není ani romantický, pro mě to je dřina,“ prozradil herec Pavel Kříž. Svého bíle oděného hrdinu ale nechal zahaleného rouškou tajemství: „O své postavě nechci mluvit kvůli tomu, že bych o ní prozradil něco, co by diváci měli vidět až ve filmu.“

Simona Stašová si poslední noc užívala a přiznala, že právě skončilo jedno z nejkrásnějších natáčení její kariéry. Kromě skvělé atmosféry na place si pochvalovala taky možnost, zahrát si hrdinku na motivy knihy i života Simony Monyové. „Jediné, co mě na tom mrzí, je to, jak Simona Monyová skončila, a že jsem ji nepotkala, protože to musela být fantastická ženská. Ale věřím tomu, že jestli je něco mezi nebem a zemí, že se na nás kouká, a že je třeba ráda, že jsem to zrovna já, kdo ji představuje,“ řekla herečka s očima upřenýma k noční obloze.

Mrazivý příběh diváci České televize zhlédnou ještě letos na konci roku spolu s dalšími dvěma snímky podle knih Simony Monyové Tchýně a uzený z roku 2011 a premiérovým Roznese tě na kopytech.