Padla poslední klapka druhé série Kriminálka Staré Město

Bratislava - Opuštěný autoservis uprostřed bratislavské Rače se ve čtvrtek stal posledním místem, které během několikatýdenního natáčení navštívili tvůrci pokračování série Kriminálka Staré Město. Během natáčení akčních scén zaznělo „Akcia!“ i „Stop!“ ke druhé řadě seriálu Kriminálka Staré Město, kterou Česká televize uvede v premiéře po prázdninách.

Během posledního dne čekali herce na místě natáčení policisté v kuklách a také řvoucí motory aut. Zdálo by se, že kaskadéři si přivstali a se svými vozy přijeli ještě před příchodem filmařů. Se štábem režiséra Jána Sebechlebského přitom spolupracují skuteční „zakuklenci“ z bratislavské elitní jednotky. „Všechno jsou originální věci, které používáme, vozidla, zbraně, všechno využíváme i v reálnem zásahu,“ potvrdil velitel jednotky. Samopaly jsou dokonce nabité ostrými náboji!

Velitel policejní jednotky (zdroj: ČT24)

Plná výzbroj byla na místě! Speciální tým i kolegové kriminalisté totiž v jedné z posledních scén série hledali unesenou kriminalistku Zuzanu Krauzovou, kterou hraje slovenská herečka Zuzana Fialová. Proto taky hlavní postava na posledním natáčení chyběla. Jestli se záchranná akce povedla, zjistíte až v závěrečné části šestidílné série. „Můžu jenom prozradit, že hlavní hrdinka je v ohrožení života a od smrti ji dělí jen pár sekund,“ trochu tajemně prozradil režisér. 

Režisér Ján Sebechlebský (zdroj: ČT24)

Ve druhé sérii se na rozdíl od „jedničky“ neřeší v každém dílu jeden případ ze slovenského podsvětí, celý seriál je protkaný záhadnou česko-slovenskou vraždou. Proto do děje vstupuje mnoho nových postav z českého prostředí. Jako hlavní Zuzanin parťák do Starého Města přichází přidělenec ambasády Viktor Stránský alias Saša Rašilov, který má v civilu k policejnímu prostředí respekt: „Co se elitních jednotek týče, jsou to fakt profíci, kteří působí věrohodně na kameru i mimo ni. Já mám občas strach, aby se neutrhli a dokázali odlišit realitu od natáčení. Takže s nimi raději opatrně!“

Saša Rašilov - nová postava ve II. sérii (zdroj: ČT24)

Ještě radikálnější je nový slovenský vyšetřovatel Richard (Martin Mňahončák): „Myslím, že je důležité mít pud sebezáchovy a řídit se heslem: Keď prídu kukláči, utěkaj!“ Další pravidlo, které při natáčení kriminálky odhalil je, že filmaři snad záměrně natáčejí zimu v létě a léto v zimě. Jeho krásná kolegyně a parťačka Rebeka Poláková ale rozhodně upřednostňuje horko před mrazivou variantou. Proto se bez reptání a s úsměvem potila ve slušivé bundičce, stejně jako policisté v plné polní.

Na rozdíl od první série se točilo v noci jen minimálně. Přesto prý můžeme očekávat „zimomriavky“ a rychlokurz policejní slovenštiny jako bonus. A navzdory tomu, že tentokrát je příběh fiktivní a seriál více pracuje s akčními scénami, spolupráce odborného poradce Dominika Dána a účinkování skutečných policistů slibuje realistickou podívanou.

Vydáno pod