Tři králové děkují koncertem těm, kteří pomáhají

Brno - I letos se nad dveřmi tisíců rodin objeví písmena připomínající návštěvu koledníků Tříkrálové sbírky. A i letos se Charita Česká republika rozhodla ve spolupráci s Českou televizí poděkovat všem dárcům a koledníkům prostřednictvím koncertu. Tříkrálový koncert můžete sledovat v přímém přenosu z Městského divadla Brno dnes od 18:00 na ČT1.

Během podvečerního setkání vystoupí skupiny Čechomor a Charlie Stright, Lenka Filipová, kterou na klavír doprovodí její dcera, a Jana Kirschner. Moderátory bude osvědčená dvojice – Martina Kociánová a Jan Čenský.

Nepůjde ale samozřejmě jen o hudbu. Diváci se – i díky třem reportážím – dozví, jak a kde byly použity prostředky z loňské Tříkrálové sbírky. Zavedeni budou do litoměřické diecéze,  konkrétně do zařízení pro děti a mládež v Lovosicích, do domova pro seniory provozovaného Arcidiecézní charitou Praha v Mukařově a do prostějovského Domova Daliborka.

Přispět do sbírky můžete zasláním DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, na pomoc potřebným jde 27 Kč. službu provozuje Fórum dárců). Podpořit sbírku je možné také příspěvkem na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS: 777).

Koncertem ale koledování nekončí, koledníky můžete potkat až do 14. ledna. V roce 2013 se díky štědrým dárcům vybralo přes 75 milionů korun. Většina prostředků směřuje na pomoc potřebným v regionu, kde byly peníze vykoledovány. Přibližně desetina peněz pomůže v zahraničí.