Silvestrovský večer v divadle: na programu jsou bláznivé komedie

Brno - Místo televizní estrády raději do divadla, takovému programu dává přednost stále více zájemců. Za exkluzivní večer v Městském divadle Brno přitom diváci zaplatí více než 2 500 korun. Vstupenky jsou přesto vyprodané. Kino Art zase promítá živý přenos z koncertu Berlínské filharmonie. A co dalšího nabízí poslední kulturní den letošního roku?

Každoročně připravuje silvestrovskou zábavu Městské divadlo Brno. Letos se diváci mohou těšit na slavnostní silvestrovskou premiéru představení Dvojitá rezervace, což je situační komedie o příliš plné ložnici. Britskou frašku na prknech jeviště vystřídá hudba a občerstvení. O zábavu se návštěvníkům postarají i brněnští herci. Za kulturní program včetně slavnostního přípitku platí zájemci více než 2 500 korun.

Národní divadlo Brno připravilo méně nákladný večer. Tentokrát ale pouze s kulturním představením, připít si diváci budou muset už doma. Vyprodané Mahenovo divadlo pobaví rozverné publikum komedií Apartmá v hotelu Plaza. Za trojici krátkých příběhů zaplatili zájemci maximálně 450 korun. Lístky jsou k dispozici ještě na silvestrovské večerní představení v Janáčkově divadle, které má na programu španělskou operu Zarzuela Gala. Cena vstupenek se pohybuje do 650 korun.

Kino nabídne živý přenos Berlínské filharmonie

Silvestrovský večer je možné začít i v kině. Například univerzitní Kino Scala promítá v 18 hodin večer vánoční komedii Lásky čas a půl hodiny po osmé už první část erotického snímku Nymfomanka. To kino Art vsadí na koncert. O půl šesté večer zde začíná živý přenos Silvestrovského galakoncertu Berlínské filharmonie. Za 230 korun se tak diváci mohou přenést do koncertního sálu a vychutnat si díla Dvořáka, Prokofjeva nebo Chačaturiana.

Většina brněnských galerií má o silvestrovském dni zavřeno. Zájemci se tak nepodívají ani do Moravské galerie či Domu umění. Také výstavní prostory na hradě Špilberk zůstanou dnes uzavřené. Otevřeno bude do 15. hodiny jen v kasematech či vile Tugendhat. Zavřené zůstane i Moravské zemské muzeum nebo Muzeum romské kultury, Technické muzeum v Brně bude mít oproti tomu otevřeno normálně, a to až do páté hodiny večer.

Speciální narozeninový program má v plánu brněnský hrad Veveří. „Hrad bude otevřený při příležitosti 800. výročí od první písemné zmínky. K narozeninám bude hrát hradu i návštěvníkům brněnská skupina Gajdoši a na ochutnání tu budou chlebové placky s různými náplněmi,“ pozvala k návštěvě hradu Veveří jeho kastelánka Lenka Florková.