Moravia Music Fest ozdobil jazzový bubeník Antonio Sanchez

Brno – Moderní a otevřenou hudbu inspirovanou mnoha styly přivezl do brněnského klubu Metro jazzový bubeník Antonio Sanchez. Držitel Grammy a spoluhráč mnoha jazzových hvězd přijel i s kapelou Migration. Vystoupení se konalo v rámci šestého ročníku přehlídky Moravia Music Fest. Letošní ročník, s podtitulem Architekti jazzu, potrvá do 3. prosince.

„Je velmi těžké, dát tomu nějakou nálepku, protože si všichni neseme tolik vlivů z různých míst, z různých druhů hudby, které jsme během let hráli a milujeme ji. Je těžké tomu dát nálepku, jestli je to jazz. Je to od každého trochu. Rád o tom přemýšlím jako o moderní, improvizační, otevřené hudbě,“ popsal svoji muziku jazzman Antonio Sanchez. 

Z New Yorku s sebou přivezl i svoji kapelu Migration, se kterou hraje už několik let. „Asi bychom to nazvali jazzovým kvartetem. Kapelu vede Antonio, takže je to do velké míry jeho vize, jeho kompozice. Ale snaží se do své hudby přinést i naše hlasy,“ svěřili se členové Migration. „Myslím si, že máme kapelový zvuk, koncept kapely, podle něhož hrajeme v posledních třech letech. Málokdy přibíráme někoho jiného,“ pochvaloval si spolupráci s hudebními kolegy Sanchez. 

NO COMMENT: Koncert Antonia Sancheze a kapely Migration (zdroj: ČT24)

Na koncertě zazněla převážně hudba ze Sanchezovy poslední nahrávky New Life, která vyšla letos. „Je tam spousta rockového, popového, latinského vlivu. Rád píšu hudbu, kterou si může užít jazzový nadšenec, stejně jako moje máma,“ dodal dvaačtyřicetiletý hudebník. 

Ve svém hudebním směřování má Sanchez jasno. „Cítím, že teď mám velmi jasný koncept toho, co chci dělat. Občas hraji se skvělými hudebníky, se kterými ale hudebně nesouhlasím, i když to jsou velcí muzikanti, mistři. Není to tím, že by něco dělali špatně, ale já to teď chci dělat jinak. Už jsem dovršil věk, kdy vím co chci. A to je důvod, proč mám kapelu,“ uzavřel jazzman Sanchez. 

Antonio Sanchez

Antonio Sanchez se narodil roku 1971 v Mexico City. Na bicí začal hrát v pěti letech, už jako náctiletý začal hrát profesionálně. Vystudoval hru na piano, přestěhoval se do Bostonu, aby studoval na prestižní Berklee College of Music. Svoji první sólovou nahrávku natočil v roce 2007. Letošní album New Life je jeho třetím sólovým projektem. Od roku 1999 bydlí v New Yorku.

Zdroj: Wikipedie