Baletu Gala letos vévodili sólisté z Vídeňského národního baletu

Brno - Úchvatnou přehlídku tanců, pas de deux, duetů a sólových výstupů v neděli večer hostilo Národní divadlo Brno. Nejlepší evropští baletní tanečníci předvedli to nejhezčí z klasického i současného baletu. Hvězdami večera Baletu Gala byla trojice ruských tanečníků, kteří aktuálně působí jako první sólisté Vídeňského národního baletu.

Ludmila Konovalova, Olga Jesina a Vladimir Shishov – to byly hlavní hvězdy 12. ročníku baletního galapředstavení. „Vždycky je těžké vzít z nějakého baletu jen kousek a nějak ho předvést samostatně, protože divák nezažívá to, jak se příběh během jednotlivých jednání vyvíjí. Během patnácti minut musíte ukázat to nejlepší,“ vysvětlila první sólistka Olga Jesina. S partnerem předvedla závěrečný taneční duet z baletu Netopýr.

Ruští sólisté z prestižních ruských i evropských divadel na Baletu Gala vystupují každoročně – přehlídka se totiž koná v rámci festivalu Ruská kultura v České republice.

Milovníky baletu svými výkony okouzlili také sólisté baletu Národního divadla v Praze a držitelé ceny Thálie – Nikola Márová, Alexander Katsapov a Michal Štípa.

NO COMMENT: Balet Gala (zdroj: ČT24)
Vydáno pod