Proti konci světa se koncertovalo i v Brně

Brno - V předvečer údajně předpovězeného zániku civilizace se na brněnské Flédě konal happening a benefiční koncert, který s touto předpovědí polemizoval. Koncert proti konci světa probíhal i na dalších dvou místech zároveň – v ostravském Plynojemu a také v pražské Incheba Areně, kde vystoupili i hlavní aktéři akce – orchestr The Tap Tap. Na závěr koncertu se všechna tři města propojila telemostem, aby si účastníci mohli společně zazpívat neoficiální hymnu proti konci světa, písničku souboru The Tap Tap s názvem Konec světa – zrušeno.

Na Flédě vystoupily proti konci světa kapely Mandrage a Tata Bojs, zahrál i houslový virtuos Pavel Šporcl. Večerem diváky provedl Tomáš Hanák, který na poslední chvíli zastoupil nemocného Jana Budaře. Cílem koncertu bylo shromáždit finanční prostředky na vybavení multifunkčního bezbariérového vzdělávacího centra Studeo při Jedličkově ústavu v Praze. Celkem je potřeba 25 milionů korun, včerejší koncert přinesl výtěžek milión a 200 tisíc korun.

NO COMMENT: Na Flédě se koncertovalo proti konci světa (zdroj: ČT24)

Koncerty živě přenášela Česká televize. Všechna tři města se v závěru přímého přenosu propojila telemostem, aby si účastníci akce mohli společně zazpívat neoficiální hymnu proti konci světa, písničku Konec světa – zrušeno od souboru The Tap Tap. Klip k písni už vidělo na serveru You Tube přes 120 tisíc lidí. 

Samotní The Tap Tap vystoupili v pražské Incheba Areně spolu s Jiřím Suchým, Support Lesbiens, Chinaski či Illustratosphere s Danem Bártou. Večerem v multifunkčním centru v bývalém plynojemu v Ostravě-Vítkovicích provázel Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy. Na tamním koncertě vystoupili Mňága a Žďorp, Charlie Straight, Xindl X a Buty.

The Tap Tap

The Tap Tap je kapela tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu. Kapelu v roce 1998 založil a dodnes ji vede Šimon Ornest. The Tap Tap pravidelně vystupuje na velkých i menších českých festivalech (Rock for people, Mezi ploty) i v zahraničí (Madrid, Varšava, Brusel, Lucembursko). Mezi poslední velké úspěchy patří například nové CD „Párty na kolečkách“, na kterém s The Tap Tap spolupracovali David Koller, Matěj Ruppert, Ewa Farna, Kamil Střihavka, Ondřej Hejma, Dan Bárta, Zdeněk Svěrák, Tomáš Hanák a Jaroslav Svoboda.