Nejlepší podvodní fotografie roku 2016 jsou výpravou do neznámého světa

Podívejte se na nejkrásnější fotografie roku 2016, které vznikly pod hladinou. Mezi nejlepšími autory se umístila i česká fotografka.

Soutěž Ocean Art Photography Competition funguje už šest let a rok od roku se zlepšuje. V ročníku 2016, jehož výsledky byly zveřejněny 9. ledna, se utkaly snímky 95 specializovaných fotografů ze 60 zemí světa. Porota prošla několik tisíc fotografií. Soutěž má několik kategorií, od různých vědeckých, až po technické. Celkem bylo kategorií šestnáct, aby se daly co nejlépe ohodnotit nejrůznější druhy snímků.

Autoři vítězných snímků dostali částku 75 000 dolarů.   Tady je galerie šestnácti vítězných snímků, další najdete na oficiálních stránkách soutěže:

Za zvláštní zmínku stojí výborné umístění české fotografky Lucie Drlíkové, jejíž snímek „Back to Bubble“  se umístil na třetím místě v kategorii Bazénová/kreativní fotografie. Podvodní fotografii se intenzivně věnuje již několik let. Specializuje se na uměleckou podvodní fotografii, a to jak v rámci komerčních zakázek, tak i vlastních autorských projektů.

Fotografie Lucie Drlíkové
Zdroj: Lucie Drlíková/Ocean Art Photography Competition