Které vychytávky z veletrhu digitálních technologií CES mohou změnit svět

V neděli skončený veletrh digitálních technologií CES představil tisícovky nejmodernějších inovací. Drtivá většina z nich nebude nikdy použitá – ale některé změní svět. Které mají největší šanci?

Samořídicí automobily, ovládání hlasem, ultratenké televize, virtuální realita nebo osobní roboti. To byly hlavní trendy, které ovládly veletrh digitálních technologiií CES v Las Vegas. Akce, která v minulosti předznamenala nástup řady oblíbených technologií včetně videokazet nebo kompaktních disků, se letos konala už popadesáté.

Podívejte se na reportáž o těch technologiích, které mají nejslibnější budoucnost:

To nejlepší z CES 2017 (zdroj: ČT24)

Auta, která se řídí sama. Budoucnost, na níž podle výstavy CES sází řada automobilek. Některé volí futurističtější vzhled a poukazují až na příští dekádu, jiní výrobci se snaží vytvořit autonomní vůz podobný tomu, který by se mohl dostat na trh už během několika let.

Ať už jde o auta, mobily nebo ledničky – trendem je ovládání hlasem. Mnoho „těžkých vah“ investuje do umělé inteligence a hlasového ovládání. Google má Google Home, Microsoft má Cortanu, Apple Siri. Pro všechny tyto společnosti je to velkou součástí jejich agendy.

Veletrh CES představoval i stále detailnější, tenčí a barevnější televize. Většina z nich v rozlišení 4K. V kurzu je také virtuální realita ve všech možných využitích. Díky této si třeba lidé mohou splnit sen, že umí létat.