Policie pátrala po jedenáctileté dívce z Českolipska. Pohřešovaná byla od pátku

Policie pátrala po jednáctileté dívce z Českolipska, která minulý týden v pátek večer odešla z domova od matky a autobusem odjela za svým kamarádem do Julčína u Úštěku na Litoměřicku. V úterý muži zákona informovali, že pátrání má šťastný konec a školačka je v pořádku.

„Děkujeme veřejnosti za spolupráci. Dívka byla za využití operativně pátracích prostředků a s přispěním veřejnosti vypátrána. Je v pořádku. O jejím vypátrání byli vyrozuměni rodinní příslušníci a také pracovníci Orgánu sociálně-právní ochrany dětí,“ uvedl v úterý krátce po poledni policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Jedenáctiletá V. K. z domova odešla 28. ledna kolem 21:00. V té době byla oblečena do modrých riflí, bílé bundy a černé zimní čepice bez nápisu. Je vysoká 155 centimetrů, štíhlá, se středně dlouhými plavými vlasy. Oči má hnědé, líčí se.

„Veškerá opatření, která se v souvislosti s jejím vypátráním doposud realizovala, to je veškeré prověrky v rodině, u známých, v nemocnicích, na nádražích a na místech možného výskytu, byla zatím neúspěšná,“ zmínila krátce po vyhlášení pátrání policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

V minulosti už dívka obdobně z domu odešla a poté se v pořádku vrátila. Informace k hledané bylo možné sdělit policistům na kterékoliv služebně nebo telefonicky na bezplatné lince 158.