TÉMA

Náboj

Výhrůžný dopis Babišovi před prezidentskými volbami: Policie případ odložila

Policie odložila prověřování výhrůžného dopisu, který obdržel Andrej Babiš (ANO) před druhým kolem prezidentských voleb. Nepodařilo se jí zjistit pachatele. České televizi informaci potvrdila mluvčí středočeských policistů Vlasta Suchánková. Babiš na tiskové konferenci v lednu oznámil, že mu přišel anonymní dopis. V něm se psalo, že pokud vyhraje prezidentské volby, zemře.
31. 8. 2023|

V dopise pro Babišovou nebyl podle policie ostrý náboj. Podezřelý z odeslání zásilky je po smrti

Policie na základě znaleckých posudků objasnila případ výhružného dopisu, který před volbami hlavy státu dostala manželka prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO). Na Twitteru policisté oznámili, že věc kvalifikovanou jako nebezpečné vyhrožování odloží, protože podezřelý zemřel. Z jejího vyjádření vyplývá, že zřejmě spáchal sebevraždu.
1. 2. 2023Aktualizováno1. 2. 2023, 10:31|

Náboj pro Moniku Babišovou policie vyšetřuje jako možné nebezpečné vyhrožování

Náboj v dopise pro manželku Andreje Babiše (ANO) Moniku policie vyšetřuje jako možné nebezpečné vyhrožování. Nyní pokračují další zkoumání znalců. Zatím není možné potvrdit, zda v dopise byl ostrý náboj ani co bylo obsahem dopisu, řekl v úterý novinářům náměstek středočeského policejního ředitele Ondřej Smotlacha. Oznámení prezidentského kandidáta Babiše, že obdržel dopis s ostrým nábojem adresovaný jeho manželce, prověřuje policie od soboty. Babiš v úterý odpoledne oznámil, že dostal anonymní dopis, jehož pisatel mu údajně vyhrožuje smrtí.
24. 1. 2023Aktualizováno24. 1. 2023, 17:19|