TÉMA

Vojenská nemocnice Olomouc

Prezidentem omilostněný podnikatel nezfalšoval lékařské zprávy. Podezření by bylo v rovině konspirací, říká policie

Podnikatel Pavel Podroužek podle policie nezfalšoval lékařské zprávy o svojí vážné nemoci, kvůli které mu loni udělil milost prezident Miloš Zeman. Kriminalisté uvedli, že by takové podezření bylo v rovině konspiračních teorií. Muž podle dřívějších informací médií i přes vážnou nemoc podnikal, řídil své firmy nebo cestoval. Podle policie mu zdravotní stav v podnikání nebránil.
31. 10. 2022|

Zemřel Viktor Ráža, odbojář z Volyně a veterán ze Svobodovy armády

Zemřel veterán druhé světové války podplukovník ve výslužbě Viktor Ráža. Bylo mu 96 let. Jeho skon oznámil ředitel Vojenské nemocnice Olomouc Martin Svoboda a potvrdila organizace Paměť národa. Viktor Ráža se narodil v rodině volyňských Čechů, po vpádu Němců na Ukrajinu se zapojil do odboje, v roce 1944 se připojil k 1. československému armádnímu sboru, v jehož řadách došel přes Slovensko a Moravu až do Čech. Po válce se usadil na Moravě. Dostal mnoho vyznamenání, naposledy jej předloni poctil ministr obrany medailí k 75. výročí od konce druhé světové války.
30. 1. 2022|

Kritické scénáře se nenaplnily, zátěž nemocnic ale bude velká. Jaký je možný vývoj epidemie?

Počty nakažených už pátý den v řadě klesají. Tento trend bude podle očekávání statistiků pokračovat, ovšem jen pozvolně. Nemocnice tak čeká dále vysoká zátěž. Přestože některé z nich už dosáhly vrcholu v počtech hospitalizovaných, celorepublikově tato čísla porostou minimálně ještě tento týden. V pondělí laboratoře odhalily 15 541 nakažených.
7. 12. 2021Aktualizováno7. 12. 2021, 23:20|