TÉMA

Odposlouchávání

Pět čínských čajů a tři desítky pomerančů. Ukrajinci odposlouchávají ruskou vojenskou komunikaci

Ukrajinská bojová linie se v posledních měsících výrazně neposunula. Válka s Ruskem i kvůli tomu dostává nový rozměr. Kyjev se pustil do většího využívání moderních technologií a ukrajinští vojáci, kteří trpí nedostatkem munice, slaví dílčí úspěchy i díky metodě odposlouchávání nepřítele.
23. 2. 2024|

Polsko opět řeší kauzu Pegasus. PiS mohla podle médií sledovat i vlastní lidi včetně Morawieckého

Do polské politiky se vrátila kauza nelegálních odposlechů softwarem Pegasus. Způsobila nervozitu v bývalé vládní straně Právo a spravedlnost (PiS). Také část jejích politiků se totiž obává, že v minulosti nelegálním odposlechům čelila, a to ze strany vlastního vedení. Mezi sledovanými mohl podle médií být i tehdejší premiér Mateusz Morawiecki. K věci se v pondělí poprvé sešla speciální poslanecká vyšetřovací komise, která vznikla po nástupu nové vlády v čele s Občanskou koalicí.
19. 2. 2024|

Agrofert podal žalobu na Rakušana a hnutí STAN kvůli výrokům o odposlouchávání

Holding Agrofert ze svěřenských fondů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) podal žalobu na předsedu hnutí STAN a ministra vnitra Víta Rakušana kvůli výrokům o odposlouchávání telefonů. Firma o kroku informovala na svém webu. Požaduje omluvu za podle holdingu zcela nepravdivé tvrzení či přinejmenším snahu vyvolat dojem, že Agrofert protiprávně odposlouchává hovory třetích osob. Rakušan to prohlásil v rozhovoru s deníkem MF Dnes, který hnutí STAN zveřejnilo v září na svých webových stránkách. Holding žaluje i samotné hnutí STAN.
28. 11. 2023Aktualizováno28. 11. 2023, 12:51|

Ve výslechových celách v Brně se údajně pořizovaly i nepovolené záznamy

Možné odposlouchávání deseti výslechových cel ve vazební věznici v Brně-Bohunicích bylo podle České advokátní komory (ČAK) porušením práv. V celách se údajně pořizovaly záznamy přesto, že v nich advokáti s klienty rozmlouvali a měli porady. Vedení komory bude zjišťovat, kolik jednání mezi advokáty a klienty se za danou dobu uskutečnilo. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí ČAK Iva Chaloupková.
3. 12. 2021Aktualizováno3. 12. 2021, 17:52|