TÉMA

Strakonická

S omezeními na Barrandovském mostě se řidiči zatím nesrovnali

Dvacet minut navíc musí v průměru přičíst k obvyklé jízdní době řidiči, kteří projíždějí přes rozkopaný Barrandovský most v Praze. Most je nejvytíženějším dopravním bodem v Česku, pracuje se na něm třetím rokem, ale letos si ani po týdnu doprava ještě „nesedla“. Kolony z mostu ovlivňují provoz i v širokém okolí, například ve Strakonické ulici, kde si řidiči ve špičce rovněž postojí i desítky minut navíc.
21. 3. 2024|

Kvůli opravě Barrandovského mostu ubyl ve Strakonické další pruh. Tvořily se kolony, MHD ale jezdí včas

Oprava Barrandovského mostu vstoupila do rizikového období. Začala demolice staré nájezdové rampy ze Strakonické na most, a proto je omezen provoz v podjezdu. Místo dvou pruhů, z nichž jeden je vyhrazený pro veřejnou dopravu, se musí na deset dní vejít veškerá doprava do jediného. Kolona v ranní špičce ale nedosáhla mimořádných rozměrů a kolem deváté dopoledne se již zkracovala.
18. 5. 2022Aktualizováno18. 5. 2022, 20:51|

Na rozkopaném Barrandovském mostě byl první den provoz klidný, kolony vznikaly jen na objízdných trasách

Nečekaně klidná byla dopravní situace během pondělí v okolí Barrrandovského mostu, který začalo hlavní město rekonstruovat. Závažné komplikace nenastaly ani ve Strakonické ulici. Nejdelší kolona se vytvořila na Pražském okruhu, kudy vede objízdná trasa. Kvůli rekonstrukci mostu je na něm uzavřen v každém směru jeden pruh, zcela uzavřen je nájezd ze Strakonické ve směru od Zbraslavi a zúžený je i nájezd z ulice K Barrandovu.
16. 5. 2022Aktualizováno16. 5. 2022, 20:11|

PŘEHLEDNĚ: Kudy jezdit během opravy Barrandovského mostu?

Rekonstrukce Barrandovského mostu naplno vypukla v pondělí. Již v posledních týdnech byl ale provoz poněkud omezen a v sobotu začali dělníci připravovat nové značení. V pondělí odstartovaly samotné stavební práce. Dokud neskončí, bude v každém směru o jeden jízdní pruh méně než obvykle (tři místo čtyř). Navíc v letošní etapě oprav nebudou moci najet na most auta přijíždějící od jihu po Strakonické. Rekonstrukce Barrandovského mostu je rozvržena do čtyř etap, každá je plánována do jednoho roku a všechny potrvají zhruba tři měsíce.
13. 5. 2022Aktualizováno16. 5. 2022, 08:17|

Za letošní opravy pražských silnic a mostů zaplatí magistrát dvě a půl miliardy korun

Pražský magistrát letos investoval do oprav komunikací zhruba 2,5 miliardy korun, což meziročně znamená zhruba 870milionový nárůst. Mezi nejvýznamnější stavby patří podle vedení Prahy rozšíření Strakonické ulice nebo oprava povrchu Hlávkova mostu. Magistrát v uplynulých měsících často čelil kritice opozice zejména kvůli množství uzavírek a jejich koordinaci.
2. 12. 2021|