TÉMA

Senior Home Group

Zeman si po odchodu z Hradu zřídí kancelář. Mynář se chce věnovat rodině

Prezident Miloš Zeman byl v pátek naposledy ve své kanceláři na Pražském hradě. V lánské pracovně bude ještě v pondělí pobývat v souvislosti s přijetím premiéra Petra Fialy (ODS). Po přestěhování všech věcí se pak přesune do nového domu v Lánech, kde zůstane až do inaugurace svého nástupce Petra Pavla. Informoval o tom jeho kancléř Vratislav Mynář. Zeman si po odchodu z funkce zřídí kancelář, asistentku mu bude dělat jeho žena Ivana. Mynář zároveň informoval, že sám na svou funkci rezignuje zřejmě ve čtvrtek 9. března dopoledne, tedy v den Pavlovy inaugurace. Před rezignací své nástupkyni Janě Vohralíkové předá potřebné dokumenty.
3. 3. 2023|

Hrad za péči o Zemana v Lánech zatím údajně dal zhruba 480 tisíc korun

Kancelář prezidenta republiky (KPR) zaplatila soukromé firmě za zdravotní péči o prezidenta Miloše Zemana v Lánech za listopad a prosinec asi 480 tisíc korun. S odkazem na informace z Kanceláře prezidenta republiky to ve středu uvedl server Seznam Zprávy. Prezidentská kancelář společnosti Senior Home Group platí náklady, které převyšují platbu od zdravotní pojišťovny. Podle KPR za listopadovou péči zaplatila 79 420 korun, faktura za prosinec byla vystavena na 399 300 korun.
19. 1. 2022|

Zdravotní stav prezidenta Zemana je uspokojivý a zlepšuje se, hodnotí předseda konzilia Zima

Klinický stav prezidenta Miloše Zemana je uspokojivý, stabilizovaný a vykazuje trvalé známky zlepšování. Lékařské konzilium se domnívá, že s doplněním rehabilitace by se mohl i nadále zlepšovat. Po pátečním jednání prezidentova lékařského konzilia to řekl jeho vedoucí, lékař Tomáš Zima.
10. 12. 2021Aktualizováno10. 12. 2021, 13:22|

Prezidentův čtvrtek chronologicky: Propuštění z ÚVN, test a opětovná hospitalizace

Prezident Miloš Zeman je stále v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), propuštěn má být v sobotu. Důvodem opětovné hospitalizace byl pozitivní test na covid-19. Zeman se údajně nakazil od pracovnice prezidentské kanceláře. V neděli chce jmenovat předsedu ODS Petra Fialu premiérem.
26. 11. 2021|

Zeman je pozitivní na covid a zpět v nemocnici. Pozastavil pracovní program, Fialu v pátek nejmenuje

Prezident Miloš Zeman má pozitivní test na covid-19, potvrdil v tiskové zprávě jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Krátce před půl osmou večer ho sanita převezla z Lán zpět do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze. Po dobu léčby prezident pozastaví pracovní program, předsedu ODS Petra Fialu tak premiérem v pátek nejmenuje.
25. 11. 2021Aktualizováno25. 11. 2021, 23:19|