TÉMA

David Mlíčko

Diplomat Karlík nezíská dalších 271 tisíc za stíhání v kauze Promopro. Nejvyšší soud odmítl jeho dovolání

Diplomat Radomír Karlík nedostane dalších 271 tisíc korun za ušlý zisk kvůli nezákonnému stíhání v kauze Promopro. Nejvyšší soud odmítl jeho dovolání. ČT to řekla Marcela Pröllerová z Obvodního soudu pro Prahu 2, který se případem zabýval v první instanci. Soudy přiznaly Karlíkovi tři sta tisíc korun za nemajetkovou újmu, dalších přibližně tři sta tisíc mu dříve dobrovolně vyplatilo ministerstvo spravedlnosti. Kariérní diplomat se po státu domáhal celkového odškodného 6,4 milionu korun.
24. 3. 2023|

Soud potvrdil právníkovi odškodnění 400 tisíc korun za stíhání v kauze Promopro

Za své trestní stíhání v kauze Promopro dostane právník David Mlíčko od státu 400 tisíc korun. Potvrdil to pražský městský soud, který zamítl jeho odvolání. Ministerstvo spravedlnosti s touto částkou souhlasí, ač z ní původně dobrovolně vyplatilo jen 60 tisíc. Mlíčko se domáhal celkem 4,7 milionu korun, a to za způsobenou újmu a také za nepřiměřenou délku trestního řízení.
12. 4. 2022|

Soud přiznal odškodné 400 tisíc právníkovi Mlíčkovi za stíhání v kauze Promopro

Soud přiznal právníku Davidu Mlíčkovi celkové odškodné 400 tisíc korun za jeho trestní stíhání v kauze Promopro. Bývalý ředitel odboru veřejných zakázek v sekci pro české předsednictví v Radě EU od státu žádal 4,7 milionu korun. Původně se domohl dvou set tisíc korun, do věci se ale následně vložil Ústavní soud s tím, že taková částka není vzhledem k zásahu do Mlíčkova života dostatečná. Aktuální rozsudek není pravomocný.
4. 11. 2021|