TÉMA

Nákladní vozidlo

Nový podjezd pod dálnicí D3 je příliš nízký. Neprojedou kamiony ani autobusy

Podjezd pod novým mostem na dálničním obchvatu Českých Budějovic komplikuje jízdu autobusovým dopravcům i tranzitní dopravě. Je totiž nižší, než čekali. Jeho výška je u Hlinska pouhé tři metry, což pro autobusy a nákladní auta nestačí. Vysoká vozidla potřebují o více než půl metru místa víc, aby pod mostem projela. Musejí tak jezdit jinou trasou, která je však delší.
1. 9. 2023Aktualizováno1. 9. 2023, 22:17|

Dálnice D3 na Táborsku byla kvůli nehodě kamionu pět hodin uzavřena

Kvůli nehodě kamionu na Táborsku byla v úterý uzavřena dálnice D3 ve směru na České Budějovice. Nákladní vůz s návěsem, který převážel dříví, se převrátil. Na místo dorazil náhradní kamion, který dřevo odvezl. Převrácený nákladní vůz vyprostila odtahová služba. Řidiči kvůli uzavření dálnice v obou směrech museli po dobu uzavírky z komunikace sjíždět na silnici I/3.
22. 8. 2023Aktualizováno22. 8. 2023, 13:16|

Tendr na dostavbu D11 z Trutnova k hranicím se protahuje. Polsko svou část otevře už letos

Tendr na dostavbu dálnice D11 ve východních Čechách se protahuje. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) už poněkolikáté posunulo termín nabídek na stavbu. Zakázka se týká posledního úseku z Trutnova až k polským hranicím. ŘSD slibuje, že dálnici vybuduje včas. Stavbu má v plánu zahájit ještě v letošním roce. Polská strana však svoji část dálnice otevře mnohem dříve.
10. 5. 2023|

Kriminalisté stíhají kvůli úmrtí dítěte při závodech aut na Kladensku čtyři lidi

Kriminalisté stíhají kvůli loňskému úmrtí dítěte při závodech nákladních aut v Černuci na Kladensku čtyři lidi. Obvinili je z usmrcení z nedbalosti. Zatím není jasné, zda se jedná například o pořadatele či jiné lidi. Policie nebude nyní kvůli pokračujícímu vyšetřování další podrobnosti zveřejňovat, uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová. Státní zastupitelství minulý týden oznámilo obvinění tří lidí.
9. 5. 2023|

D8 byla ve směru na Německo po střetu kamionu s autem přes čtyři hodiny zavřená

Dálnice D8 byla po nehodě nákladního vozu s osobním autem na 61. kilometru nedaleko Řehlovic na Ústecku směrem na Německo více než čtyři hodiny uzavřená. Tvořily se kolony. Jedním pruhem policisté provoz obnovili v 15:40.
4. 4. 2023Aktualizováno4. 4. 2023, 17:05|

Obce v okolí Stříbra protestují proti plánované těžbě živce. Chceme najít přijatelnou variantu, tvrdí firma

Obce na Tachovsku se postavily proti kamenolomu v jejich blízkosti. Lom na těžbu živce tam chce otevřít firma, která je jednou ze společností jediného výrobce keramických obkladů a dlažeb v Česku. Kamenolom by měl být v provozu devatenáct let. O plánované těžbě se místní dozvěděli zhruba před měsícem. Například obyvatelé Benešovic tak začali okamžitě sepisovat petici. Společnost LB Minerals tvrdí, že chce najít variantu, která bude přijatelná pro všechny.
3. 4. 2023|

Dopravu v Hradci Králové komplikují úzké pruhy. Rozšíření se neplánuje, není totiž kam

Doprava v Hradci Králové trpí úzkými jízdními pruhy, současná osobní vozidla jsou totiž často mnohem větší a širší než ta, která českými městy v době výstavby silnic jezdila. Příkladem může být ulice Magdaleny Dobromily Rettigové, která je jednou z nejfrekventovanějších. Levý jízdní pruh je dokonce skoro o metr užší než na ostatních komunikacích.
3. 12. 2021|

D1 ve směru do centra Prahy uzavřela po poledni nehoda dvou nákladních aut, už je průjezdná

Nehoda dvou nákladních vozidel v Praze v oblasti Chodova po poledni uzavřela dálnici D1 ve směru do centra. Řidič jednoho z vozů zůstal v autě zaklíněn, hasiči ho vyprostili. Zhruba padesátiletý muž utrpěl mnohačetná poranění, záchranáři ho v umělém spánku přepravili letecky do vinohradské nemocnice, řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Provoz na dálnici zhruba hodinu zcela stál, kolem 13:45 už mohli řidiči projíždět úsekem jedním jízdním pruhem. Plně obnoven byl provoz až několik hodin poté.
3. 11. 2021Aktualizováno3. 11. 2021, 19:32|