TÉMA

Jiří Písařík

Za energie si připlatí až 367 tisíc domácností a podnikatelů. Mají omezený čas na řešení

Téměř milion klientů navzdory uzavřeným smlouvám přišlo o dodávky energií, když před dvěma roky padla společnost Bohemia Energy. Část z nich si pak cenu u nového dodavatele zafixovala. Většina smluv končí právě v tomto období. Někteří z nich si s novými závazky znovu připlatí. Stejně tak to ale může v příštím roce čekat stovky tisíc lidí, kteří klienty Bohemia Energy nebyli.
13. 10. 2023|

Na vyúčtování a přeplatky stále čeká část bývalých klientů Bohemia Energy, majitel firmy dál podniká

Přinejmenším desetina bývalých klientů Bohemia Energy stále čeká na vrácení přeplatků. S odhadem přišla sama firma, která loni v říjnu svým koncem zaskočila zhruba milion klientů. Manželé Písaříkovi dál podnikají v jiných společnostech.
11. 2. 2022|

Soud zamítl další pokus o zablokování peněz z majetku Bohemia Energy

Městský soud v Praze zamítl další návrh na předběžné opatření, kterým chtěl insolvenční správce Jaroslav Brož zablokovat 160 milionů korun z majetku společnosti Bohemia Energy ve prospěch podnikatele Tomáše Bárty. Informovala o tom PR manažerka energetické firmy Hana Novotná. Peníze jsou podle ní určeny na vrácení přeplatků za energie klientům společnosti, která v říjnu ukončila činnost. Soud již dříve zamítl Brožův požadavek na zablokování 800 milionů korun.
19. 11. 2021Aktualizováno19. 11. 2021, 20:00|

Na Bohemia Energy míří trestní oznámení, její majitel nekomunikuje a není k zastižení

Žalobci dostávají první trestní oznámení na společnost Bohemia Energy. Podle podnětu analytického týmu Pirátů se měl majitel společnosti Jiří Písařík spolu s manželkou Hanou pokusit v minulých týdnech přesunout majetek v hodnotě stovek milionů korun na virtuální firmy. Vláda zase vedení společnosti podezřívá z podvodu na klientech.
3. 11. 2021|