TÉMA

Dodavatelé poslední instance

Bývalým klientům Bohemia Energy končí záchranný režim. Pokud si nesjednali novou smlouvu, hrozí odpojení

Bývalým odběratelům elektřiny od skupiny Bohemia Energy ve čtvrtek končí půlroční záchranný režim dodavatele poslední instance (DPI). Pokud si zákazníci nesjednali běžnou smlouvu, dostanou se do neoprávněného odběru a hrozí jim odpojení. Odběratelům plynu skončí režim DPI 17. dubna. Novou smlouvu stále nemají tisíce klientů.
14. 4. 2022|

Zavedení nulové DPH na energie považuje Kupka za nešťastný krok

Zavedení nulové DPH na elektřinu a plyn pro příští rok, které navrhuje současná vláda v demisi, je podle místopředsedy ODS Martina Kupky nešťastný krok. Navrhuje spíše adresnější pomoc poškozeným klientům končicích dodavatelů energií, uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce. O změně zákona o DPH bude jednat sněmovna zřejmě 23. listopadu.
14. 11. 2021|

Majitel Bohemia Energy se omluvil zákazníkům, firma ukončí činnost dalšího dodavatele

Skupina Bohemia Energy ukončí také činnost dodavatele energií Amper Market, učinit tak plánuje v příštím roce. Na tiskové konferenci to řekl majitel Bohemia Energy Jiří Písařík. Firma je podle něj ztrátová. Zároveň se omluvil všem jejím zákazníkům, kterých je podle dat Operátora trhu s elektřinou (OTE) zhruba osm a půl tisíce, stejně jako všem klientům Bohemia Energy. Písařík uvedl, že společnost dodává energie především zákazníkům typu nemocnic, škol, tepláren nebo úřadů a svým závazkům dostojí. Firma jako jediná přežila říjnový konec skupiny.
8. 11. 2021Aktualizováno8. 11. 2021, 20:45|

Zálohy za energie pro klienty v režimu poslední instance budou mít strop, oznámil Havlíček

Zálohy za energie pro klienty v režimu dodavatele poslední instance (DPI) budou mít nově stanovený strop. Výše záloh bude zveřejněna v úterý, uvedl na Twitteru ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO). Energetický regulační úřad (ERÚ) podle něj akceptoval ministerský návrh na stanovení stropu záloh a předloží vyhlášku.
1. 11. 2021Aktualizováno1. 11. 2021, 17:54|

Rychle zařídit klasickou smlouvu, při problémech komunikovat s dodavatelem, radí energetické společnosti

Vicepremiér Karel Havlíček (ANO) jedná s Energetickým regulačním úřadem o možném zastropování záloh na elektřinu a plyn u dodavatelů poslední instance. Stanovení maximálních možných plateb by mělo pomoci s příliš vysokými zálohami těm klientům, kteří přišli o svého původního dodavatele. Mluvčí innogy Martin Chalupský a místopředseda představenstva společnosti E.ON Energie Jan Zápotočný v páteční 90' ČT24 apelovali na dotčené, aby co nejrychleji přešli na standardní produkt. Pokud nemají možnost splácet, mají dodavatele kontaktovat.
30. 10. 2021|