TÉMA

Joel Souza

Baldwin se vrátil do filmu Rust, na rozhodnutí v případě zastřelené kameramanky ještě čeká

Štáb westernu Rust, včetně režiséra Joela Souzy a představitele jedné z hlavních rolí Aleca Baldwina, se vrátil k natáčení snímku. Filmování před osmnácti měsíci přerušila tragická událost, kdy ostrý náboj vystřelený ze zbraně, s níž v tu chvíli manipuloval Baldwin, smrtelně zranil kameramanku. Poraněn byl i režisér. Baldwin, jenž je rovněž koproducentem chystaného nízkorozpočtového westernu, se vrací na plac dva týdny před začátkem soudního projednání v Novém Mexiku. Během něj se rozhodne, zda herec stane před soudem kvůli obvinění z neúmyslného zabití.
20. 4. 2023|

Baldwin uzavřel dohodu s rodinou zastřelené kameramanky, vrátí se na plac

Herec Alec Baldwin a producenti westernu Rust uzavřeli dohodu s rodinou kameramanky Halyny Hutchinsové, kterou Baldwin loni zastřelil během natáčení tohoto filmu. Prokurátorka uvedla, že urovnání nebude mít žádný vliv na její rozhodnutí, zda v tomto případě vznese trestní obvinění.
6. 10. 2022|

Nestiskl jsem spoušť, tvrdí Baldwin. Neví prý ani, jak se do zbraně dostal ostrý náboj

Americký herec Alec Baldwin prohlásil, že nezmáčkl spoušť pistole, kterou držel při natáčení westernu Rust. Kulka, jež vyšla z této zbraně, během natáčení usmrtila hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou a zranila režiséra snímku Joela Souzu. Herec také prohlásil, že nemá tušení, jak se ve zbrani ocitl ostrý náboj.
2. 12. 2021|