TÉMA

Domodědovo

Při ruském útoku na ukrajinskou školu zahynuli čtyři lidé, uvedl Kyjev. Drony se objevily i nad Moskvou

Po středečním ruském útoku na školu ve městě Romny v Sumské oblasti na severovýchodě Ukrajiny zahynuli nejméně čtyři pracovníci školy včetně ředitele. Uvedl to ukrajinský ministr vnitra Ihor Klymenko. V noci na středu zaútočili okupanti drony také na Oděskou oblast na jihu Ukrajiny včetně regionu kolem Dunaje, tedy na důležitá místa pro vývoz obilí. Drony se v noci na středu podle ruského ministerstva obrany pokusily zaútočit také na Moskvu, další bezpilotní letouny nad ruským územím hlásily úřady během dne. Dva protiletecká obrana zničila mimo hlavní město, třetí se zřítil na rozestavěnou výškovou budovu v obchodní čtvrti Moskva-City.
23. 8. 2023Aktualizováno23. 8. 2023, 18:28|

Ruská protivzdušná obrana opět likvidovala drony, moskevská letiště přerušila provoz

Ruská protivzdušná obrana v noci na úterý sestřelila dva drony nad Moskevskou oblastí a další dva zničila nad Brjanskou oblastí, uvedla agentura TASS s odvoláním na ruské ministerstvo obrany, podle něhož nejsou žádné oběti. Moskevská letiště Šeremeťjevo, Domodědovo a Vnukovo zřejmě kvůli bezpilotním letounům dočasně přerušila svůj provoz. Ukrajina se přihlásila k útoku dronů na vojenské letiště v Kalužské oblasti.
22. 8. 2023Aktualizováno22. 8. 2023, 08:36|

Rusové zabíjeli v Záporoží, na západě Ukrajiny zničili sklad ropy. V Domodědovu u Moskvy hořelo

Rusové ve středu pozdě večer ostřelovali Záporoží, kde zasáhli obytnou oblast. Zabili nejméně tři lidi, dalších devět zranili. Zničili také sklad ropy na západě Ukrajiny v Rivnenské oblasti. V Domodědovu nedaleko Moskvy propukl v noci na čtvrtek požár, podle úřadů hořel autoservis. Příspěvky na sociálních sítích podle agentury Reuters a ruskojazyčného serveru BBC hovoří o tom, že před vypuknutím požáru byly slyšet exploze. Starosta Moskvy Sergej Sobjanin uvedl, že ruské síly sestřelily dva drony, které letěly směrem na hlavní město.
10. 8. 2023Aktualizováno10. 8. 2023, 14:39|

Epidemie v Rusku se stále zhoršuje, počty úmrtí jsou vysoké. Nedá se na to zvyknout, říká lékařka

Ruské úřady dál hlásí maxima v počtu úmrtí spojených s covidem-19. Za pondělí zemřelo podle oficiální statistiky 1106 lidí, vůbec nejvíc od začátku pandemie. V zemi také denně přibývá přes 36 tisíc nově nakažených. Ještě začátkem měsíce bylo toto číslo nižší o deset tisíc.
26. 10. 2021|