TÉMA

Konzilium

Exprezident Zeman zůstává v péči lékařů motolské nemocnice

Bývalý prezident Miloš Zeman zůstává po čtvrteční operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy v péči lékařů pražské Fakultní nemocnice Motol. Při zákroku mu lékaři kvůli otoku nařízli kryty svalů, tyto otevřené nářezy je nyní třeba pravidelně ošetřovat. Zeman je při vědomí, orientován a spolupracuje při rehabilitaci, informovala mluvčí nemocnice Pavlína Danková po pondělním jednání lékařského konzilia. Dobu hospitalizace nelze zatím odhadnout, dodala. Podle informací ČTK Zeman zůstává na jednotce intenzivní péče Kliniky kardiovaskulární chirurgie Fakultní nemocnice Motol.
18. 3. 2024Aktualizováno18. 3. 2024, 14:19|

Prezident chce jmenovat Fialu premiérem v neděli. Podle ministerstva zdravotnictví má být Zeman v izolaci, jmenovat může on-line

Petr Fiala (ODS) by měl být jmenován premiérem v neděli. Oznámil to mluvčí prezidenta republiky s tím, že v sobotu bude hlava státu propuštěna z nemocnice, kde je kvůli pozitivnímu testu na koronavirus. Plánované jmenování potvrdil i Fiala. Ten uvedl, že nezná hygienická opatření, která Hrad pro jmenování připravuje. Hlavní hygienička Pavla Svrčinová však řekla, že by Miloš Zeman vzhledem k prokázané nákaze novým koronavirem měl být v izolaci. Podle ministra zdravotnictví v demisi Adama Vojtěcha (za ANO) by mohl Zeman jmenovat nového premiéra on-line. S jeho výrokem souhlasí i šéf lékařského konzilia prezidenta republiky Tomáš Zima.
26. 11. 2021Aktualizováno26. 11. 2021, 22:41|

Zeman je pozitivní na covid a zpět v nemocnici. Pozastavil pracovní program, Fialu v pátek nejmenuje

Prezident Miloš Zeman má pozitivní test na covid-19, potvrdil v tiskové zprávě jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Krátce před půl osmou večer ho sanita převezla z Lán zpět do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze. Po dobu léčby prezident pozastaví pracovní program, předsedu ODS Petra Fialu tak premiérem v pátek nejmenuje.
25. 11. 2021Aktualizováno25. 11. 2021, 23:19|

Stav prezidenta se zlepšuje, může jmenovat Fialu, míní Zima

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana se dále zlepšuje. Neměl by pro něj podle vedoucího lékařského konzilia sledujícího prezidentův zdravotní stav Tomáše Zimy být problém jmenovat v pátek Petra Fialu (ODS) předsedou vlády, sejít se s kandidáty na ministry a snad ani na Nový rok rozdat státní vyznamenání. Tomáš Zima hovořil o zdravotním stavu Miloše Zemana v 90' ČT24, rozhovor s ním vedla Tereza Řezníčková.
23. 11. 2021|

Zemanův stav má posoudit lékařské konzilium

O stavu prezidenta Miloše Zemana, který se léčí v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, se poradí nově vzniklé lékařské konzilium. Jedním z jeho členů je končící rektor Univerzity Karlovy v Praze, lékař Tomáš Zima, napsal server Seznam Zprávy. Vznik konzilia potvrdila i Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN), jejíž ředitel a Zemanův ošetřující lékař Miroslav Zavoral krok inicioval. Prezident je v nemocnici hospitalizován od 10. října. Podle poslední zprávy se jeho stav mírně zlepšil.
26. 10. 2021Aktualizováno26. 10. 2021, 19:34|