TÉMA

E.ON Energie

Češi šetří energiemi. Spotřeba plynu meziročně klesla o více než jedenáct procent

Spotřeba elektřiny v letošním třetím čtvrtletí v Česku meziročně klesla téměř o čtyři procenta. O více než jedenáct procent se snížila i spotřeba plynu. Pomohlo teplejší počasí, mění se ale i chování zákazníků. Další úspory už jsou podle některých dodavatelů téměř nemožné.
29. 11. 2023|

Energie na trhu zlevňují, dodavatelé nabízí tarify s cenami pod vládním stropem

Dodavatelé energií reagují na příznivý vývoj na energetickém trhu a začínají nabízet tarify s cenami, které jsou nižší, než je vládou stanovený strop. A to jak u plynu, tak i u elektřiny. Levnější plyn teď nabízí klientům největší český dodavatel Innogy a také společnost E.ON, další se plánují v nejbližší době přidat. Podle odborníků si mají ale lidé dát pozor na to, na jak dlouhou dobu smlouvy podepisují, dlouhé fixace jsou totiž v tomto případě spíš nevýhodné, cena plynu by se měla v dalších letech snižovat.
24. 1. 2023Aktualizováno24. 1. 2023, 21:42|

Dodávky elektřiny ukončila další firma. Energo LaR měla 549 odběrných míst

Společnost Energo LaR skončila s dodávkami elektřiny. Vyplývá to z webu operátora trhu s elektřinou (OTE). Firma dodávala podle jeho dat elektřinu na 549 odběrných míst. Její klienti nyní skončí v takzvaném režimu dodavatele poslední instance (DPI) a mají šest měsíců na to, aby uzavřeli novou smlouvu u jiných dodavatelů.
10. 3. 2022|

Klienti Bohemia Energy, kterým nyní dodává ČEZ, mohou přechod do standardního ceníku řešit on-line

Zhruba 400 tisíc klientů dodavatele energií Bohemia Energy, které po konci firmy převzala v režimu dodavatele poslední instance (DPI) polostátní společnost ČEZ, může převod z institutu DPI do standardního ceníku provést on-line, a to včetně podpisu. Řekl to mluvčí ČEZu Roman Gazdík, firma spustila nový on-line formulář.
19. 10. 2021|