TÉMA

Anton Škaplerov

Japonský miliardář se vrátil na Zemi po 12 dnech na Mezinárodní vesmírné stanici

Ve stepi v centrální části Kazachstánu v pondělí přistála vesmírná loď Sojuz MS-20 s rusko-japonskou posádkou, která strávila 12 dní na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS). Na palubě lodi cestoval ruský kosmonaut Alexandr Misurkin a japonští turisté, miliardář Jusaku Maezawa a jeho spolupracovník Jozo Hirano. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na ruskou vesmírnou agenturu Roskosmos.
20. 12. 2021|

Ruský filmařský tým se vrátil z Mezinárodní vesmírné stanice

V Kazachstánu bezpečně přistála loď Sojuz MS-18 s ruským filmařským týmem, který ve vesmíru natáčel záběry pro nový film s pracovním názvem Výzva. Herečka Julija Peresildová a režisér Klimov Šipenko dorazili na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS) s kosmonautem Antonem Škaplerovem 5. října s odhodláním natáčet poprvé filmové scény ve skutečném vesmíru. Oba na oběžné dráze strávili dvanáct dní. Z pobytu se budou filmaři asi týden zotavovat.
17. 10. 2021Aktualizováno17. 10. 2021, 17:29|

Na Mezinárodní vesmírnou stanici přiletěli Rusové natočit první film ve vesmíru

Na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) přistála loď Sojuz MS-19 s profesionálním kosmonautem Antonem Škaplerovem a ruským filmařským týmem, který tvoří herečka Julija Peresildová a režisér Klim Šipenko. Dopolední odlet z kosmodromu Bajkonur v Kazachstánu prakticky znamenal start natáčení prvního hraného filmu ve vesmíru. Pracovat se sice bude hlavně na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), Šipenko ale nevyloučil, že první kosmické záběry filmu Výzva pořídí už při letu na ISS.
5. 10. 2021Aktualizováno5. 10. 2021, 22:10|