TÉMA

Jakub Olbert

Bývalý rektor Karlovy univerzity Tomáš Zima chce kandidovat na prezidenta

Bývalý rektor Karlovy univerzity Tomáš Zima chce kandidovat na prezidenta. Uvedl to v rozhovoru pro Deník, který noviny zveřejní v pátečním vydání. Zima chce usilovat zřejmě o získání podpisů občanů, ke kandidatuře jich potřebuje alespoň padesát tisíc. V rozhovoru pro Blesk.cz připustil, že by o podpoře mohl jednat i s politiky.
26. 5. 2022Aktualizováno26. 5. 2022, 15:11|

Teolog Ivo Mareš se bude ucházet o prezidentský úřad

Vystudovaný teolog, novinář nebo také v minulosti ředitel britské komunikační společnosti Ivo Mareš se bude ucházet o post prezidenta. V současnosti působí jako mluvčí Diakonie Českobratrské církve evangelické. Za své priority označil zastavení propadu České republiky do chudoby a léčbu „impotentního státu“, který není schopen pružně reagovat na vzniklé situace. Kandidovat chce jako občanský kandidát bez podpory politické strany, do volby se chce přihlásit za pomoci petičních podpisů.
3. 5. 2022|

Kandidáti do sněmovny v Politickém spektru ohodnotili rozpočet i přístup k pandemii

Zástupci pěti stran a hnutí, které kandidují ve volbách do Poslanecké sněmovny, debatovali v pořadu Politické spektrum na ČT24. Mluvili o státním rozpočtu a stabilizaci veřejných financí. Dotkli se také epidemie covidu-19 a bytové krize. Hosty byli Tereza Urzová (Nevolte Urza), Radim Špaček (Koruna Česká), Ondřej Hýsek (Moravské zemské hnutí), Jakub Olbert (Otevřeme Česko) a Ctirad Musil (Moravané).
3. 10. 2021|