TÉMA

Robin Šín

Šmarda je novým předsedou ČSSD. Slíbil straně změny, které budou bolet, za prezidenta chce Středulu

Michal Šmarda je novým šéfem ČSSD, statutárním místopředsedou zvolili delegáti mimořádného sjezdu Igora Bruzla. Oba jsou hlavně komunální politici, Šmarda je starostou v Novém Městě na Moravě, Bruzl bohumínským místostarostou. Nový předseda dostal od delegátů přesně takové vedení, jaké si přál, mezi řadovými místopředsedy jsou Tomáš Petříček, Martin Netolický a Robin Šín. Dál je to také Břetislav Štefan a Daniela Ostrá. Vedení ČSSD přebírají dva měsíce poté, co strana vypadla z Poslanecké sněmovny, a rok po volbách, po nichž přišla o senátorský klub.
10. 12. 2021Aktualizováno10. 12. 2021, 21:34|

Lídři z Plzeňského kraje debatovali o stavu sociálních služeb, společné řešení nenašli

Volební lídři z Plzeňského kraje v předvolební debatě hovořili o stavu sociálních služeb v Česku. Jak zajistit jejich financování nebo kvalitní a dostupnější péči, se neshodli. Hosty diskuse byli Martin Baxa (SPOLU), Josef Bernard (PirátiSTAN), Nicole Fryčová (PŘÍSAHA), Ivana Mádlová (ANO), Marie Pošarová (SPD), Robin Šín (ČSSD) a Jiří Valenta (KSČM). Debatu moderoval Jakub Železný.
21. 9. 2021|

Volební lídři z Plzeňského kraje hovořili o covidu. Přeli se o správnosti vládního postupu i očkování

Lídři politických stran, hnutí a uskupení v Plzeňském kraji diskutovali v další předvolební debatě České televize o covidu-19. Neshody nastaly například u očkování proti koronaviru nebo u tématu, které se týkalo postupu vlády při řešení pandemie. Naopak většina z krajských lídrů se shodla na pokračování nošení roušek a respirátorů ve veřejné dopravě a na dalších frekventovaných místech. Hosty byli Martin Baxa (SPOLU), Josef Bernard (PirátiSTAN), Nicole Fryčová (PŘÍSAHA), Ivana Mádlová (ANO), Marie Pošarová (SPD), Robin Šín (ČSSD) a Jiří Valenta (KSČM).
20. 9. 2021|

Lídři kandidátek z Plzeňského kraje souhlasí s růstem platů státních zaměstnanců. Neshodli se o kolik a kdy

Volební lídři z Plzeňského kraje v předvolební debatě diskutovali o růstu platů státních zaměstnanců. Na tom, že se tak má stát, se shodli. Spory ale vyvolává otázka načasování kroku a výše nárůstu. Hosty byli Martin Baxa (SPOLU), Josef Bernard (PirátiSTAN), Nicole Fryčová (PŘÍSAHA), Ivana Mádlová (ANO), Marie Pošarová (SPD), Robin Šín (ČSSD) a Jiří Valenta (KSČM). Debatu moderoval Jakub Železný.
20. 9. 2021Aktualizováno20. 9. 2021, 22:00|