TÉMA

Smír

Za nezákonné stíhání dostane zdravotní sestra z kauzy chlapce v kómatu odškodné sto tisíc korun

Celkem sto tisíc korun jako odškodné za nezákonné trestní stíhání dostane od státu zdravotní sestra, která byla v roce 2022 zproštěna obžaloby z ublížení na zdraví z nedbalosti. Stíhání souviselo s případem chlapce, který v roce 2017 skončil po operaci mandlí v pardubické nemocnici v takzvaném bdělém kómatu. Sestra podala žalobu na ministerstvo spravedlnosti, požadovala původně odškodné milion korun, později dvě stě tisíc korun, nakonec soud schválil smír s podstatně nižší částkou.
26. 2. 2024Aktualizováno26. 2. 2024, 19:16|

SÚKL zaplatí přes 14 milionů firmě, která připravila původní systém elektronických receptů

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) uzavřel soudní smír s firmou Tronevia, která připravila původní systém elektronických receptů, zjistila ČTK z justiční databáze InfoSoud. Mluvčí SÚKL Klára Brunclíková upřesnila, že obsahem smíru bylo finanční vyrovnání téměř 14,5 milionu korun. Současný systém eReceptů funguje na novém řešení, které lékový ústav začal budovat po těchto sporech.
2. 4. 2022|

Klaus se omluví Fajtovi za výrok o milionových dluzích. Uzavřeli smír

Bývalý prezident Václav Klaus se omluví někdejšímu řediteli Národní galerie Praha Jiřímu Fajtovi za výrok, že kvůli němu zdědil Pražský hrad milionové dluhy. Muži uzavřeli smír, který ve čtvrtek pravomocně schválil pražský městský soud. Spor se týkal výstavy o umění v době Karla IV.
26. 8. 2021|