TÉMA

Long Island

Východní pobřeží USA se propadá. Ohrožuje to miliony lidí a kritickou infrastrukturu

Velká města na východním pobřeží USA se propadají. V některých případech klesla o víc než pět milimetrů ročně. Tento pokles na okraji oceánu značně převyšuje globální zvyšování hladiny moří, potvrzuje nový výzkum vědců z Geologické služby USA.
4. 1. 2024|

Republikán Santos končí v Kongresu kvůli skandálu kolem podvodné kampaně

Americká Sněmovna reprezentantů v pátek zbavila mandátu svého republikánského člena George Santose, jehož méně než roční úřadování od počátku provází nevídaný skandál kolem klamání voličů a dárců během kampaně. Pro jeho vyloučení se vyslovila potřebná dvoutřetinová většina zákonodárců. Učinila tak dva týdny poté, co sněmovní etický výbor ve zprávě uvedl, že Santosův tým zneužíval volební příspěvky na osobní výdaje. Politik zvolený ve státě New York se stal teprve šestým vyloučeným členem v dějinách sněmovny.
1. 12. 2023Aktualizováno1. 12. 2023, 18:32|

Policie po více než deseti letech od série vražd u New Yorku zatkla podezřelého

Po třinácti letech od série vražd mladých žen poblíž New Yorku zatkla policie podezřelého. Devětapadesátiletý architekt Rex Heuermann čelí obvinění ze tří vražd, u čtvrté je hlavní podezřelý. Od roku 2010 se u pláže na Long Islandu našlo celkem jedenáct těl.
15. 7. 2023|

Sonický třesk rozechvěl Washington. Vyvolala ho stíhačka pronásledující cessnu

Nad americkým Washingtonem se v neděli odpoledne ozvala rána tak silná, že spustila alarmy zaparkovaných aut. Hluk způsobil sonický třesk, když stíhačka F-16 pronásledující letoun odchýlený ze své trasy překonala rychlost zvuku.
5. 6. 2023|

Na pobřeží Rhode Islandu udeřila tropická bouře, bez elektřiny jsou desítky tisíc domácností

Bouře Henri udeřila na pobřeží amerického státu Rhode Island. Přinesla s sebou déšť a prudký vítr o rychlosti 95 kilometrů za hodinu. S odvoláním na americké Národní středisko pro hurikány (NHC) o tom informovala agentura AP. Podél pobřeží od New Jersey po Massachusetts jsou bez elektřiny desítky tisíc domácností. Oblast postihly bleskové záplavy. Obyvatelé ostrova Fire Island se museli evakuovat kvůli hrozbě vzedmutého moře. Město New York už dříve vyhlásilo stav nouze.
22. 8. 2021Aktualizováno22. 8. 2021, 22:24|