TÉMA

Dolní Měcholupy

Ministerstvo dosáhlo podstatného dílčího kroku pro vysokorychlostní trať mezi Brnem a Vídní. Stavět by se mohlo už za dva roky

Ministerstvo dopravy dostalo první pozitivní stanovisko EIA v takzvaném zjišťovacím řízení na stavbu vysokorychlostní tratě mezi Brnem a Vídní. Podle ministra Martina Kupky (ODS) to znamená, že by se v roce 2026 mohlo začít stavět. Správa železnic ale ještě musí získat konečné posouzení vlivů na životní prostředí a stavební povolení. Hovoří se o tom, že první vysokorychlostní úseky mají být hotové po roce 2030.
29. 2. 2024|

30 let zpět: Nový supermarket v Dolních Měcholupech postavily české firmy

V Praze v Dolních Měcholupech vyrostl před 30 lety další supermarket, a tak se místní občané kromě dostupnějšího nakupování mohli těšit na stovku pracovních příležitostí. Nový objekt vynikal tím, že byl postaven během 12 měsíců pouze českými společnostmi bez účasti zahraničního kapitálu.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
29. 8. 2022|

Požár zasáhl autovrakoviště v Praze. Hasiči ho už dostali pod kontrolu

V pražských Dolních Měcholupech ráno hořelo autovrakoviště. Kvůli vyššímu počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu, informovali pražští hasiči na Twitteru. Z místa požáru stoupal hustý tmavý dým, který byl viditelný z dálky. Oheň se hasičům podařilo dostat pod kontrolu kolem 9:30.
19. 8. 2021|