TÉMA

Mluvčí

Novým ředitelem odboru komunikace Hradu bude Vít Kolář

Novým ředitelem odboru komunikace Hradu bude od listopadu manažer, bývalý novinář a diplomat Vít Kolář. Naposled působil v České televizi. V tiskové zprávě to oznámil odbor komunikace Hradu. Kolář, jenž uspěl ve výběrovém řízení mezi pěti uchazeči, nahradí Markétu Řehákovou, která nedávno skončila i jako mluvčí prezidenta Petra Pavla.
16. 10. 2023Aktualizováno16. 10. 2023, 16:31|

Řeháková končí ve funkci prezidentovy mluvčí

Markéta Řeháková odchází z pozice mluvčí prezidenta Petra Pavla. Je to necelý měsíc poté, co skončila ve funkci ředitelky hradního tiskového odboru. Informaci Deníku N potvrdil Hrad. Řeháková provázela Pavla celou předvolební kampaní, po zvolení si ji prezident vybral jako svou mluvčí a šéfku hradní komunikace. Na začátku září vedoucí kanceláře hlavy státu Jana Vohralíková oznámila, že Řeháková končí ve funkci ředitelky hradního tiskového odboru a zůstává prezidentovou mluvčí.
2. 10. 2023Aktualizováno3. 10. 2023, 06:10|

Ruský soud zakázal mluvčí Navalného účastnit se masových akcí. Odůvodnil to porušením hygienických pravidel

Ruský soud odsoudil mluvčí opozičního politika Alexeje Navalného Kiru Jarmyšovou k osmnácti měsícům omezení svobody, porušila podle něj hygienické normy účastí na demonstraci za Navalného osvobození. Informovala o tom agentura TASS. Jarmyšová se v následujícím roce a půl nesmí účastnit masových akcí a navštěvovat místa, kde se tyto akce konají, či bez upozornění úřadů změnit trvalé bydliště.
16. 8. 2021|