TÉMA

Markéta Irglová

The Answer Is Yes. Irglová a Hansard zveřejnili první společnou píseň po třinácti letech

Irský písničkář Glen Hansard a česká zpěvačka a skladatelka Markéta Irglová zveřejnili novou společnou píseň. První od roku 2010. Nová skladba The Answer Is Yes (Odpověď je ano) předchází severoamerickému turné jejich projektu The Swell Season. Ve videoklipu mimo jiné připomínají i cenu Oscar, kterou dostali za společnou píseň z hudebního filmu Once.
27. 6. 2023|

V Eurovizi bude Česko reprezentovat kapela Vesna

V národním kole Eurovize zvítězila na základě hlasování diváků dívčí kapela Vesna. Bude tak reprezentovat Českou republiku v květnu na soutěži ve Velké Británii. V národní soutěži byli ještě Markéta Irglová, držitelka Oscara za nejlepší filmovou píseň Falling Slowly z filmu Once, písničkář Rodan, česká zpěvačka s arménskými kořeny Pam Rabbit a Michaela Charvátová vystupující pod uměleckým jménem Maella.
7. 2. 2023|

Irglová, Vesna, Rodan, Maella a Pam Rabbit. Diváci opět rozhodnou o zástupci Česka na Eurovizi

Češi opět vyberou v národním kole zástupce Česka pro písňovou soutěž Eurovize. O účast v ročníku 2023 usiluje držitelka Oscara Markéta Irglová, dívčí kapela Vesna, písničkář RODAN, česká zpěvačka s arménskými kořeny Pam Rabbit a Michaela Charvátová vystupující pod uměleckým jménem Maella. Výběr národního zástupce odstartuje živý přenos na oficiálním YouTube kanálu soutěže v pondělí 30. ledna ve 21 hodin. Diváci ho budou moci sledovat také v iVysílání.
16. 1. 2023|

Láska má vlastní vůli, říká novou deskou Markéta Irglová

Zpěvačka Markéta Irglová vydává novou sólovou desku s názvem Lila. Před čtrnácti lety získala spolu s Glenem Hansardem Oscara za skladbu Falling Slowly z filmu Once, je tak jedinou českou držitelkou zlaté sošky za nejlepší píseň.
19. 8. 2022|

Pátek bude na Colours of Ostrava patřit zpěvačce LP i světelné show dronů

Hvězdou druhého dne festivalu Colours of Ostrava byla americká rocková kapela The Killers. Návštěvníkům se představila i skotská rocková kapela Franz Ferdinand či indonéská metalová skupina Voice of Baceprot. Večerní déšť program neovlivnil, v areálu pršelo jen krátkou dobu. Vrcholem pátečního programu bude jedna z hlavních hvězd letošního ročníku, americká zpěvačka LP. Podle informací ČT do festivalu vstoupila investiční skupina Rockaway Capital Jakuba Havrlanta jako strategický investor.
15. 7. 2022Aktualizováno15. 7. 2022, 14:23|

Tenkrát na západě, Hvězdné války i Joker. Hollywoodská historie se píše i v notách

Když si letošní Oscary za nejlepší filmovou hudbu k animovanému filmu Soul přebírali dva členové rockové kapely Nine Inch Nails, bylo to už podruhé, co vyfoukli ocenění autorům, kteří se specializují jen na oblast filmu. Jinak tvůrci z města andělů často spoléhají na slavná skladatelská jména. Historie filmového Hollywoodu je zapsána i v notách, skýtá vřískání smyčců v koupelně, soundtrack pro temnou i světlou stranu síly v předaleké galaxii i psychotický tanec Jokera na veřejných záchodcích.
6. 8. 2021|