TÉMA

Western

Laskavce a slanobýly zavalily Spojené státy. Stepní běžci blokují dopravu i domy

Velké koule uschlých pouštních rostlin se valí americkými polopouštěmi vždy na konci zimy. Letos se jich ale na některých místech urodilo tolik, že zavalily města a městečka ve vnitrozemí USA.
5. 3. 2024|

Baldwin se vrátil do filmu Rust, na rozhodnutí v případě zastřelené kameramanky ještě čeká

Štáb westernu Rust, včetně režiséra Joela Souzy a představitele jedné z hlavních rolí Aleca Baldwina, se vrátil k natáčení snímku. Filmování před osmnácti měsíci přerušila tragická událost, kdy ostrý náboj vystřelený ze zbraně, s níž v tu chvíli manipuloval Baldwin, smrtelně zranil kameramanku. Poraněn byl i režisér. Baldwin, jenž je rovněž koproducentem chystaného nízkorozpočtového westernu, se vrací na plac dva týdny před začátkem soudního projednání v Novém Mexiku. Během něj se rozhodne, zda herec stane před soudem kvůli obvinění z neúmyslného zabití.
20. 4. 2023|

Baldwin podal žalobu na zbrojířku a další členy štábu kvůli smrti kameramanky

Americký herec Alec Baldwin v pátek podal žalobu na zbrojířku a další tři členy štábu v souvislosti se smrtí kameramanky Halyny Hutchinsové. Tu Baldwin zastřelil loni v říjnu při natáčení westernu Rust v Novém Mexiku. Podle agentury AP herec uvedl, že chce očistit své jméno.
12. 11. 2022|

Ironie a násilí, shrnuje italský western autor knihy

Hodný, zlý a ošklivý nebo Tenkrát na západě znají nejspíš i ti, kteří nejsou zrovna fanoušky westernu. Historie italských snímků tohoto žánru je ale mnohem delší a bohatší, ukazuje nová kniha filmového badatele Jana Švábenického.
28. 6. 2022|

Na Baldwina a další filmaře míří žaloba kvůli neúmyslnému zastřelení kameramanky

Člen štábu z natáčení filmu Rust ve středu podal žalobu na herce Aleca Baldwina, který minulý měsíc nechtěně zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou. Baldwin a další filmaři se podle něj dopustili zabití z nedbalosti, informovala agentura Reuters.
11. 11. 2021|

Tenkrát na západě, Hvězdné války i Joker. Hollywoodská historie se píše i v notách

Když si letošní Oscary za nejlepší filmovou hudbu k animovanému filmu Soul přebírali dva členové rockové kapely Nine Inch Nails, bylo to už podruhé, co vyfoukli ocenění autorům, kteří se specializují jen na oblast filmu. Jinak tvůrci z města andělů často spoléhají na slavná skladatelská jména. Historie filmového Hollywoodu je zapsána i v notách, skýtá vřískání smyčců v koupelně, soundtrack pro temnou i světlou stranu síly v předaleké galaxii i psychotický tanec Jokera na veřejných záchodcích.
6. 8. 2021|