TÉMA

Výzvy

Policie pátrá po Tomáši Čermákovi, podle mluvčí nenastoupil do výkonu trestu

Policie pátrá po Tomáši Čermákovi, který je prvním člověkem v Česku pravomocně odsouzeným do vězení za podněcování ke spáchání teroristického trestného činu. V policejní databázi hledaných není uveden důvod pátrání. Mluvčí plzeňské policie Iva Vršecká řekla serverům Novinky.cz a iDNES.cz, že Čermák nenastoupil do výkonu trestu. Pátrání po Čermákovi bylo vyhlášeno v úterý. Podle údajů v policejní databázi není ozbrojený ani nebezpečný.
30. 8. 2023|

Soud potvrdil podmínku za výzvy ke stržení ukrajinské vlajky z Národního muzea

Za výzvu ke stržení ukrajinské vlajky z Národního muzea na březnové protivládní demonstraci v pondělí odvolací Městský soud v Praze potvrdil Jaroslavu Popelkovi čtyřměsíční podmínku se zkušební dobou na rok a půl. Stvrdil mu také osmnáctiměsíční zákaz pobytu na území Prahy. Verdikt je pravomocný. Popelka se pondělního jednání nezúčastnil, v červnu u soudu uvedl, že podle jeho názoru jde nanejvýš o přestupek.
28. 8. 2023|

Člověk, který vyzýval k násilí proti zákonodárcům, chce dohodu o trestu

Policie navrhla podat obžalobu na člověka, který na sociálních sítích vyzýval prostřednictvím živých vysílání k násilným akcím proti poslancům a senátorům. Státní zástupkyně s ním uzavřela dohodu o vině a trestu, kterou bude schvalovat zlínská pobočka Krajského soudu v Brně.
29. 8. 2022|

„Nástup jakési lékařské tyranie.“ S dezinformacemi se protrhla hráz, varuje datový analytik

Téma covidu-19 naprosto dominuje dezinformacím, je to zcela nebývalá situace. V Horizontu ČT24 to řekl datový analytik František Vrabel. Dezinformací je podle něj v současnosti v českém prostředí zdaleka nejvíc, co kdy bylo. Česko a další země východního křídla EU jsou navíc dezinformacím o covidu-19 vystaveny výrazněji než západní Evropa či USA.
8. 12. 2021|

Policisté obvinili muže, který ohrožoval zdravotníky v benešovské nemocnici. Hrozí mu až tři roky vězení

Benešovští kriminalisté obvinili třiašedesátiletého muže, který v pondělí ohrožoval nožem a střelnou zbraní zdravotníky v nemocnici v Benešově, z trestného činu nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Informovala o tom mluvčí středočeských policistů Barbora Schneeweissová s tím, že mu hrozí až tři roky vězení. Soudce mezitím v úterý poslal muže do vazby.
1. 12. 2021|

Ruští cenzoři zablokovali média spjatá s Chodorkovským

Ruský cenzorní úřad Roskomnadzor zablokoval servery Otkrytyje media, MBCH Media a Pravozaščity Otrkrytki. Krok vysvětlil požadavkem generální prokuratury, která uvedené portály považuje za spjaté s organizacemi bývalého ropného magnáta a vězně režimu prezidenta Vladimira Putina Michaila Chodorkovského, informovala ruská média. Jeho společnosti byly v Rusku zakázány jako nežádoucí.
5. 8. 2021|