TÉMA

Zázemí

Rozvoj u jezera Most zarazilo majetkoprávní vypořádání

Město Most zatím nemůže pokračovat v rozvoji zázemí u stejnojmenného jezera. Důvodem je, že státní podnik Diamo, který je vlastníkem tamních pozemků, s městem zahájil majetkoprávní vyrovnání. V rámci něj připravuje soupis majetku a jeho hodnoty. Jezero Most vzniklo rekultivací bývalého hnědouhelného dolu. Zablokované budování infrastruktury a zázemí kolem jezera je pro mosteckou radnici komplikací, mimo jiné s plánovaným využitím pro turismus či olympijský festival.
19. 4. 2024|

Pracovna či jednací místnost. Novela počítá se zázemím pro nově zvolenou hlavu státu

Vládní novela, kterou se nejspíš už v dubnu začne zabývat sněmovna, ukládá prezidentské kanceláři povinnost zajistit zázemí pro nově zvolenou hlavu státu. Mezi zvolením a složením prezidentského slibu by měl nastupující prezident automaticky k dispozici třeba jednací místnost nebo pracovnu.
29. 3. 2024|

Sloni v ostravské zoo mají nové stínidlo. Přiblíží se tak k vyhlídkám pro návštěvníky

Sloni indičtí v ostravské zoologické zahradě mohou využívat nové stínidlo za více než 2,2 milionu korun. To původní už bylo nevyhovující, sloni se tak spíše zdržovali ve stínu budovy pavilonu, která je však ve velké vzdálenosti od vyhlídek pro návštěvníky. Zoo se proto rozhodla vybudovat pro ně nové zázemí, infomovala mluvčí ostravské zahrady Šárka Nováková.
4. 8. 2021|