TÉMA

Demoliční výměr

Mostecký kulturní dům Repre čeká rekonstrukce za 785 milionů

Zakázku na opravu kulturního domu Repre v Mostě vyhrála firma s nabídkou necelých 785 milionů korun. Cena je o dvacet procent nižší oproti odhadům. Náklady zaplatí město z dotací a úspor. Pokud se nikdo proti výběru zhotovitele při třetí soutěži neodvolá, vyklízecí práce začnou na přelomu března a dubna. Radnice počítá se zprovozněním objektu, kam se přestěhuje knihovna, v roce 2026, řekl primátor Marek Hrvol (ProMOST).
16. 2. 2024Aktualizováno16. 2. 2024, 20:36|

Roklanská chata může jít k zemi, národní park má demoliční výměr. Zní i hlasy proti bourání

Správě Národního parku Šumava se otevřela cesta k demolici zchátralé Roklanské chaty nedaleko Modravy v centrální Šumavě. Park, kterému chata postavená v 30. letech minulého století od roku 1993 patří a který kvůli jejímu havarijnímu stavu usiluje o její zbourání, dostal od stavebního úřadu v Kašperských Horách demoliční výměr. Informoval o tom mluvčí parku Jan Dvořák. Proti demolici jsou ale například turisté i někteří politici.
12. 7. 2023|

Obchvat Náchoda má stavební povolení. Práce by mohly začít příští rok

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) má stavební povolení na obchvat Náchoda. Povolení vydal královéhradecký krajský úřad, uvedl ve čtvrtek na Twitteru generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Stavební povolení je nepravomocné. Dvacetitisícový Náchod patří v královéhradeckém kraji k městům nejvíce zatíženým dopravou. O stavbu obchvatu město usiluje přes dvacet let.
1. 6. 2023Aktualizováno1. 6. 2023, 11:43|

Zbourání vily Viktora Beneše by byla veliká ztráta, řekl Hřib. Rada města podává proti demolici odvolání

Kdyby vila stavitele Viktora Beneše šla k zemi, šlo by o velikou ztrátu. Proto se rada hlavního města v úterý rozhodla podat proti demoličnímu výměru budovy ze začátku dvacátého století odvolání. V pořadu Interview ČT24 to řekl primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti). S moderátorkou Světlanou Witowskou ale hovořil i o dalších tématech, například o dostavbě pražského okruhu nebo příliš úzkém pruhu pro auta v Modřanech, na který upozornila reportáž ČT.
27. 7. 2021|