TÉMA

Slavoj Vyšehrad

Státní zástupce navrhuje pro Berbra sedm let vězení, pro Rogoze 7,5 roku

Tři nepodmíněné tresty navrhl v úterý u plzeňského okresního soudu státní zástupce Jan Scholle v rozsáhlém případu korupce a ovlivňování fotbalových zápasů. Pro bývalého místopředsedu Fotbalové asociace ČR (FAČR) Romana Berbra požaduje sedm let vězení, peněžitý trest 5,55 milionu korun a zákaz činnosti. Bývalému sportovnímu řediteli Slavoje Vyšehrad Romanu Rogozovi navrhuje 7,5 roku vězení a peněžitý trest a někdejšímu hráči a funkcionáři Michalu Káníkovi šest let a osm měsíců vězení a peněžitý trest.
26. 3. 2024Aktualizováno26. 3. 2024, 13:41|

Policie navrhla obžalovat sedm lidí a dvě firmy v případu manipulace zakázek ČD. Figuruje v něm bývalý fotbalový funkcionář Rogoz

Policie navrhla obžalovat sedm lidí a dvě firmy v případu manipulace veřejných zakázek Českých drah na náhradní autobusovou dopravu při výlukách. České televizi to sdělil státní zástupce Jan Scholle z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Případ vyplul na povrch v souvislosti s odposlechy Romana Rogoze, blízkého spolupracovníka někdejšího místopředsedy Fotbalové asociace (FAČR) Romana Berbra. Server Seznam Zprávy v únoru uvedl, že mezi obviněnými figuruje mimo jiné i Rogoz. Obviněným hrozí tresty od dvou do osmi let.
24. 10. 2022|

Policie zahájila trestní stíhání fotbalového klubu Slavoj Vyšehrad v kauze kolem exmístopředsedy FAČR

Kriminalisté obvinili pražský fotbalový klub Slavoj Vyšehrad v kauze údajného ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí fotbalové ligy a zpronevěry peněz Plzeňského krajského fotbalového svazu. Státní zástupkyně Daniela Bártíková z Vrchního státního zastupitelství v Praze uvedla, že v kauze byla obviněna jedna právnická osoba. Člen představenstva FC Slavoj Vyšehrad Pavel Vandas poté České televizi potvrdil stíhání klubu. V kauze je obviněno také 22 lidí, včetně bývalého místopředsedy Fotbalové asociace ČR (FAČR) Romana Berbra.
22. 7. 2021|