TÉMA

David Cibula

NERV vyzval vládu ke zlepšení zdravotní prevence. Větší investice schvalují zástupci vlády i opozice

Větší důraz na zdravotní prevenci a investice do této oblasti jsou jedny z doporučení Národní ekonomické rady vlády (NERV). Věří, že právě tyto cílené kroky by se vrátily formou miliard korun ročně. Podle NERV je zdravotní stav lidí v Česku významně horší než v západní Evropě.
4. 2. 2024|

Onkologický institut je možnou cestou, shodli se poprvé odborníci

Plán na vznik Českého onkologického institutu získává podporu odborné společnosti. Podle onkologů ale musí být zachována současná síť regionálních center. Institut zhruba za sedm miliard korun má vzniknout v Praze a první pacienty podle plánu přijímat do pěti let. Věnovat by se měl výzkumu, diagnostice i léčbě rakoviny. Zatím existuje jen na papíře.
21. 8. 2021|

Kontroverze kolem Národního onkologického institutu v Praze mizí, řekla předsedkyně odborné společnosti

Záměr postavit Národní onkologický institut v Praze za sedm miliard korun vyvolal mezi odborníky kontroverze, podle předsedkyně České onkologické společnosti Jany Prausové se je daří zahlazovat. Neshody podle ní setřela diskuse, ve které někteří lékaři původně chyběli. „Najdeme společnou nit,“ řekla v pořadu Události, komentáře. Jeho hostem byl i jeden z iniciátorů myšlenky a vedoucí Onkogynekologického centra Všeobecné fakultní nemocnice v Praze David Cibula.
22. 7. 2021|