TÉMA

Velké náměstí

Hradec Králové chystá přeměnu Velkého náměstí. Parkovacích míst má výrazně ubýt

Mnoho let chystaná rekonstrukce historického Velkého náměstí v Hradci Králové by mohla začít v roce 2027. Odhad nákladů činí 260 až 300 milionů korun. Obnovu radnice plánuje podle nového konceptu. Celé náměstí by mělo být sdílenou zónou, v níž není upřednostněna žádná forma dopravy, řekli ve čtvrtek představitelé města. Proti chystané přestavbě vznikla petice, kritikům hlavně vadí výrazná redukce parkovacích míst.
25. 1. 2024|

Desítky lidí trápí střevní potíže po návštěvě restaurace v Hradci Králové

Na šedesát návštěvníků asijské restaurace v centru Hradce Králové od minulé středy bylo nebo ještě zůstává v péči lékařů. ČT to sdělil ředitel nemocnice Aleš Herman. Dostali salmonelózu po požití jídla. Lékaři ji potvrdili u většiny nemocných. Tři z hostů skončili v místní fakultní nemocnici. Od středy do pondělka lékaři podali deseti pacientům infuzní léčbu. Podle Hermana není číslo nemocných konečné, vzorky dalších pacientů jsou na analýze v laboratoři. Nemocnice proto vyčlenila ještě patnáct lůžek do rezervy. Majitelka restauraci na Velkém náměstí uzavřela, zastavila i rozvoz jídel a veřejně se omluvila. Případ vyšetřují hygienici.
3. 4. 2023Aktualizováno3. 4. 2023, 20:25|

Obnova Velkého náměstí v Písku je blízko územnímu rozhodnutí. Spory o počet parkovacích míst však neutichají

Obnova Velkého náměstí v Písku by mohla po šesti letech dohadů a odvolání konečně začít. Dosud ji brzdily námitky některých obyvatel. Vadí jim plánované snížení počtu parkovacích míst zhruba o třetinu. Část lidí si naopak přeje v historickém centru zklidnění dopravy.
6. 3. 2023|

Předvolební Hradec: město diskutuje o stavbě stadionu i ceně lávky přes Labe

Po čtyřech letech voliči rozhodnou o novém složení královéhradeckého zastupitelstva. Mezi nejvýraznější a nejdiskutovanější témata v letošních volbách patří rekonstrukce místního náměstí, výstavba fotbalové arény a cena nové lávky přes Labe.
18. 9. 2022|

Náměstí v Písku připomíná parkoviště. Město chce dostat auta z centra

Písecká radnice chce dostat auta z centra a zklidnit dopravu. V historickém jádru města plánuje zrušit víc než stovku parkovacích míst. Podnikatelům se záměr nelíbí. Bojí se, že přijdou o zákazníky. Radnice slibuje, že místa dostanou v novém parkovacím domě.
21. 7. 2021|