TÉMA

Bohumír Ďuričko

Soud potrestal Kočku za vydírání podmínkou, verdikt není pravomocný

Soud uložil pražskému podnikateli Janu Kočkovi podmíněný trest v délce 2,5 roku za to, že se zbraní vydíral jiného podnikatele. Hlavního aktéra napadení, Petra Řezníčka, potrestal tříletou podmínkou. Třetího účastníka incidentu Jana Krumlovského poslal na tři roky do vězení. Verdikt není pravomocný. Kočka, jehož rodina proslula pořádáním pražských Matějských poutí, figuruje i v rozsáhlé kauze daňových podvodů, v níž mu hrozí až desetileté vězení. Vinu v obou případech popírá.
2. 10. 2023|

Soud začal projednávat kauzu údajných daňových podvodů, mezi obžalovanými je Kočka

Pět lidí z rozsáhlého případu údajných daňových podvodů, ve kterém figuruje i pražský podnikatel Jan Kočka, uznalo vinu. Se státním zástupcem se následně dohodli na trestu. V kauze je obžalováno 26 lidí a čtveřice firem, podle státního zástupce zkrátili daně zhruba o 150 milionů korun. Pětapadesátiletý Kočka s obžalobou nesouhlasí. Případ začal v pondělí projednávat pražský městský soud.
28. 3. 2022|

Soud poslal Kočku a dalšího obviněného do vazby kvůli možnému ovlivňování svědků

Obvodní soud pro Prahu 4 poslal do vazby pražského podnikatele Jana Kočku a dalšího z celkem tří lidí, kteří čelí obvinění z vydírání. Důvodem je obava z možného ovlivnění svědků, sdělil po jednání soudu státní zástupce Tomáš Saňa. Trojice podle policie napadla sedmapadesátiletého muže a nutila ho k převodu firmy. Podle Kočkova advokáta Vlastimila Rampuly je důvodem vazby fakt, že policie ještě nedokončila výslech svědka, který je zároveň poškozeným. Vazba by tak podle něj mohla trvat jen pár dní.
16. 7. 2021|