TÉMA

Stráž nad Ohří

Vlaky opět jezdí po hlavní trati u Stráže nad Ohří, kde stromy potrhaly troleje

Provoz na dvoukolejné železniční trati u Stráže nad Ohří na Karlovarsku je obnoven. K částečnému obnovení provozu došlo po více než osmnácti hodinách kolem půlnoci, bez omezení vlaky začaly jezdit kolem sedmé hodiny ranní v sobotu, vyplývá z webu Českých drah. Stromy na této trati  v pátek ráno poškodily víc než sto metrů trakčního vedení, do jednoho z nich narazil vlak Českých drah. Nikomu se nic nestalo, škodu na trati Správa železnic odhadla na sedm milionů korun.
18. 2. 2023|

Spadlý strom zastavil vlaky na trati mezi Stráží nad Ohří a Perštejnem. Obnovení se čeká až v noci

Provoz na dvoukolejné železniční trati mezi Stráží nad Ohří na Karlovarsku a Perštejnem na Chomutovsku ráno zastavil spadlý strom, který poškodil troleje. Obnovení dopravy Správa železnic (SŽ) očekává až v noci na sobotu. Původně odhadovala, že by se mohla trať zprovoznit po 9:00. Podle webu Českých drah (ČD) do spadlého stromu narazil osobní vlak, nikdo se nezranil, oprava soupravy ale bude nákladná. Škodu na trati odhaduje SŽ na sedm milionů korun. Omezení je na hlavní trase mezi Chebem a Chomutovem. Dopravu v úseku po nehodě zajišťují náhradní autobusy.
17. 2. 2023Aktualizováno17. 2. 2023, 11:25|

Nejméně dopravních nehod se loni stalo na západě Čech, rizikových míst na silnicích zde ubývá

Za posledních deset let vzrostl v Česku počet dopravních nehod asi o čtvrtinu. Nejméně jich za loňský rok policie eviduje na západě Čech, na prvním místě je Karlovarský kraj. Druhé místo obsadil Plzeňský, o něco hůře je na tom kraj Pardubický. I tam je ale třeba si dát na některých místech pozor. Prvenství v počtu nehod si drží Praha, druhý je Středočeský kraj a třetí Ústecký.
9. 7. 2021Aktualizováno9. 7. 2021, 20:27|