TÉMA

Leoš Tržil

Začalo rozšiřování D1 u Brna. Zúžením

Dopravní situace v Brně se pro řidiče nadále zkomplikuje. Začíná totiž plánované rozšiřování dálnice D1 na šest pruhů, které zřejmě výrazně a na delší dobu zatíží provoz kolem jihomoravské metropole. Silničáři v úterý začali pracovat na kilometr a půl dlouhém úseku mezi exity 194 a 196, celkově se má ale rozšiřování týkat třiceti kilometrů dálnice. Provoz ve dvou pruzích v obou směrech zůstane během prací zachován. Policisté kvůli stavbě posílili hlídky přímo na místě a rozšířili dálniční oddělení v Chrlicích.
1. 8. 2023Aktualizováno1. 8. 2023, 21:08|

Pražské uprchlické centrum se přesune do Vysočan. Podle Fialy do Česka dorazilo 300 tisíc Ukrajinců

Nejpozději 14. dubna se přesune pražské a středočeské uprchlické centrum z vyšehradského Kongresového centra do Vysočan na náměstí OSN, řekl primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Uprchlíci z Ukrajiny se nově budou moci registrovat v bývalé budově Komerční banky. Do Prahy směřuje největší část válečných uprchlíků, kteří přicházejí z Ukrajiny do Česka, centrum jich eviduje od začátku ruské invaze přes padesát tisíc. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) dorazilo do Česka už 300 tisíc uprchlíků z Ukrajiny.
22. 3. 2022Aktualizováno22. 3. 2022, 23:05|

V Česku chybí tisíce policistů. Noví zájemci o práci ve sboru často nezvládnou psychotesty

Tuzemské policii chybí až pět a půl tisíce příslušníků. Stovky policistů opustily sbor ke konci loňského roku. Policie tak ve velkém odstartovala náborové kampaně nových kolegů. Například v Brně láká případné zájemce tramvaj, právě v Jihomoravském kraji totiž chybí asi dvě stovky policistů. Podle tamní krajské policie Leoše Tržila je podmínkou pro přijetí například dobrý zdravotní stav. Zájemci ale často pohoří u psychotestů.
16. 1. 2022|

Bez plynu či elektřiny jsou v tornádem postižených obcích stále desítky domácností. Zůstávají policisté, hasiči i vojáci

Bez plynu či bez elektřiny jsou v tornádem postižených obcích na Hodonínsku a Břeclavsku stále desítky domácností. Problémem je především elektřina, musí se budovat provizorní vedení. Po jednání krizového štábu to uvedl hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Na místě zůstávají hasiči, policisté i armáda.
9. 7. 2021Aktualizováno9. 7. 2021, 20:18|