TÉMA

Blovice

Někteří učitelé v Blovicích nepřišli do hodin. Chaos zavládl po odvolání ředitelky

Základní škola Blovice na Plzeňsku má novou ředitelku. Její předchůdkyni odvolali radní města minulý týden po stížnostech rodičů na šikanu mezi žáky. Po rozhodnutí radnice někteří školáci popisovali, že na hodiny nepřišel žádný vyučující a třídy podle nich zůstaly hodiny bez dozoru. Případem se zabývá policie i školní inspekce. K ní podala stížnost proti svému odvolání i bývalá ředitelka Dagmar Hitková.
3. 4. 2024|

Radní Blovic odvolali ředitelku základní školy. Rodiče jí vyčítají přehlížení šikany

Radní Blovic na Plzeňsku v pondělí odvolali ředitelku místní základní školy Dagmar Hitkovou. Reagovali tak na situaci se šikanou, která podle některých rodičů na škole dlouhodobě bují. Ředitelka byla odvolána z funkce, nedostala ale výpověď ze zaměstnání, řekl ČTK tajemník radnice Václav Kybic. Na odvolání upozornil server Novinky. Někteří rodiče jsou s krokem radních spokojeni, jiní jen částečně. Podle vyjádření starosty města Roberta Zelenky (Žijeme Blovice) ředitelka s odvoláním nesouhlasí.
25. 3. 2024Aktualizováno25. 3. 2024, 15:56|

Závažnou šikanu na blovické základní škole řeší policie i inspekce. Petice žádá odvolání ředitelky

Případ závažné šikany na blovické základní škole řeší policie i Česká školní inspekce. Podle části rodičů ale šikana na této škole trvá delší dobu. Přes deset procent obyvatel Blovic proto sepsalo petici, ve které žádají odvolání ředitelky. Viní ji z toho, že nepřijala dostatečná opatření.
21. 3. 2024|

Poslední cukr i rýže. Potravinovým bankám docházejí zásoby

Potravinovým bankám napříč Českem chybějí zásoby pro potřebné. Mnohé z nich už nemají co svým klientům nabízet. Přitom celonárodní potravinová sbírka proběhne až za víc než čtrnáct dnů. Podle analytiků je jedním z klíčových důvodů narůstají počet rodin, které ze svých příjmů kvůli vysoké inflaci a cenám potravin nemohou vyjít.
27. 10. 2023|

Hladiny rozvodněných řek po bouřkách klesají. Na čtyřech je stále druhý stupeň

Na druhém stupni povodňové aktivity jsou čtyři řeky na západě a severovýchodě Čech. Na několika dalších místech platí první stupeň. Hladiny se zvedly po čtvrtečních prudkých bouřkách, nejvážnější situace nastala na východě Plzeňského kraje na tocích v povodí Úslavy a Klabavy. Na Úslavě v Koterově platil ještě v pátek odpoledne nejvyšší, tedy třetí stupeň povodňové aktivity. Kvůli rozlití řeky Trnavy museli v Křelovicích na Pelhřimovsku hasiči evakuovat dětský tábor. Voda z protržené hráze zaplavila pietní místo Ležáky.
9. 7. 2021Aktualizováno9. 7. 2021, 22:02|