TÉMA

Preol

Agrofert podal další žalobu kvůli doměřené dani za reklamu na Čapím hnízdě

Další firma z holdingu Agrofert nesouhlasí s doměřenou daní za reklamu v konferenčním centru Čapí hnízdo. Koncern proto podal žalobu k Městskému soudu v Praze. ČT to bez dalších podrobností potvrdil mluvčí soudu Adam Wenig. Agrofert napadá rozhodnutí Odvolacího finančního ředitelství, které doměřilo pěti jeho firmám daň přes 1,2 milionu korun. Na soudy se obrátily i další tři společnosti z holdingu, v jednom případě naopak lhůta uplynula. Reklamu na Čapím hnízdě stále zkoumá také policie.
5. 12. 2023|

Škoda na technologii po výbuchu v lovosickém Preolu šplhá ke 200 milionům korun

Lovosický výrobce biopaliv Preol odhadl škody na technologii po červencovém výbuchu na 150 až 200 milionů korun. Na dodávku nové bude čekat téměř rok, řekl Karel Hanzelka, mluvčí skupiny Agrofert, do které Preol patří. Policie událost, při které byl vážně zraněn jeden člověk, vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.
19. 8. 2021|

Požár po výbuchu v Lovosicích hasiči zkrotili. Na místo mohou vyšetřovatelé

Na místo výbuchu v areálu výrobce biopaliv Preol v Lovosicích na Litoměřicku ve středu zamířili vyšetřovatelé policie a hasičů. Budou zjišťovat příčiny události, při které se zranili čtyři lidé. Z preventivních důvodů zůstává na místě jedna jednotka hasičů. Policisté událost vyšetřují jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti a prověřují, zda nebyly porušeny bezpečnostní předpisy.
7. 7. 2021Aktualizováno7. 7. 2021, 20:00|

Výbuch v chemičce Preol zranil tři hasiče. Odhad škody je 200 milionů

Exploze v areálu lovosické chemičky Preol zranila v pondělí před půlnocí tři podnikové hasiče, kteří zasahovali u požáru. Jednoho z nich musel s těžkým zraněním transportovat do nemocnice vrtulník. Zásah hasiči stále neukončili, na místo ale dohlíží už pouze podniková jednotka. Provozovatel předběžně odhadl škodu na 200 milionů korun. Policie prověřuje, zda nedošlo k trestnému činu nebo porušení bezpečnostních předpisů.
6. 7. 2021Aktualizováno6. 7. 2021, 21:01|