TÉMA

Sutiny

Charkov zasáhly ruské rakety. Přiletěly dřív, než ve městě zazněla siréna

Úterní ruský útok na Charkov si vyžádal dva mrtvé. Původní bilance uváděla jednu oběť a 17 zraněných, podle informací zpravodajky ČT Darji Stomatové ale v nemocnici jeden ze zraněných zemřel. Obyvatelé nemohli na dvě blížící se ruské rakety S-300 zareagovat. Město se totiž nachází jen třicet kilometrů od ukrajinsko-ruských hranic, takže dolet raket je velmi rychlý a sirény nestihnou lidi před blížícím se nebezpečím varovat.
17. 1. 2024Aktualizováno17. 1. 2024, 17:01|

Turečtí právníci žalují vedení země kvůli zemětřesení. Úřady za kritiku vlády pokutují televize

Šest desítek tureckých právníků podalo trestní oznámení na prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, několik ministrů, guvernérů a starostů a také na operátory mobilních sítí v souvislosti se zemětřesením ze 6. února a jeho následky. Viní je mimo jiné ze zabití a zranění více než jedné osoby, nedbalosti, zanedbání dohledu či omezení komunikace. Počet obětí katastrofy se mezitím vyšplhal na téměř padesát tisíc.
23. 2. 2023Aktualizováno23. 2. 2023, 14:01|

Po důlním neštěstí na severu Číny se pohřešují desítky lidí

Nejméně dva lidé zahynuli a více než padesát dalších se pohřešuje po neštěstí, které se stalo v uhelném dole v čínské autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní média, podle nichž se zatím podařilo vyprostit šest zraněných.
22. 2. 2023Aktualizováno22. 2. 2023, 18:14|

Zemětřesení v Turecku a Sýrii si vyžádalo přes 33 tisíc lidských životů

Mohutné pondělní zemětřesení má v Turecku a Sýrii už přes 33 tisíc potvrzených obětí. V neděli čeští psovodi pomáhali polským záchranářům s hledáním dalších přeživších v troskách zřícených domů. Tým českých záchranářů se z Turecka vrátí zřejmě v noci na pátek, záležet bude na vývoji situace a požadavcích turecké strany.
12. 2. 2023Aktualizováno12. 2. 2023, 21:38|

Obětí výbuchu v domě v Olšanech byl jeho majitel, zjistila policie. Ulice zůstává uzavřená

Obětí pondělního výbuchu v domě v Olšanech u Prostějova byl jeho majitel, zjistili policisté. Budova se po explozi zřítila, hasiči po několika hodinách nalezli v troskách mrtvé tělo. Příčinu výbuchu policie ještě neozřejmila. Podle zjištění České televize čelil muž exekuci a jeho dům měl jít v srpnu do dražby. Ulice, ve které k explozi došlo, bude podle mluvčí olomouckých hasičů Lucie Balážové uzavřena minimálně ještě celé úterý.
19. 7. 2022Aktualizováno19. 7. 2022, 20:06|

Sutiny domu po výbuchu v Koryčanech jsou odklizené. K poškození potrubí došlo podle policie při rekonstrukci

Hasiči v noci prohledávali a odklízeli trosky po výbuchu plynu v rodinném domě v Koryčanech na Kroměřížsku. Zároveň museli pomocí výškové techniky sundat poškozené dráty vysokého napětí a zabezpečit dva sousední domy. Při explozi zemřeli dva dobrovolní hasiči, kteří kvůli úniku plynu na místě zasahovali. Zranění utrpěli další 4 lidé.  Plynové potrubí podle šetření policie poškodily práce na rekonstrukci domu, kterou majitelé prováděli.
16. 9. 2021Aktualizováno16. 9. 2021, 12:17|

Hasičů v obcích zasažených tornádem ubylo, většina území je uklizená

V oblasti zasažené tornádem je od pondělí výrazně méně hasičů než v uplynulých dnech. Vedení hasičského sboru spolu s krizovým štábem o redukci rozhodlo poté, co se podařilo uklidit od sutin a odpadu většinu území poškozených obcí. Škody po tornádu má asi šestnáct set domácností, odhaduje organizace Člověk v tísni. Do postižených obcí směřuje finanční pomoc.
5. 7. 2021Aktualizováno5. 7. 2021, 20:19|